24 May 2008
Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin ürünlerinden oluşan yerel sergiler devam ediyor. Yuvacık’ ta açılan sergiyi gezen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, insana yapılan eğitimin önemini anlatırken, yetişkin eğitiminin adresinin KO-MEK olduğunu söyledi.
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
KO-MEK’ in Yuvacık’ ta düzenlediği sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kursiyer yakınları ise evde yaptıkları yemekler ile sergiye katılanlara ziyafet verdi. Belde halkının birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geçen sergiye Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Yuvacık Belediye Başkan Vekili Şaban Yücel ve Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım katıldı. Vatandaşlar, sergilenen eserleri oldukça beğendi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ
Sergide kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri inceleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, KO-MEK’in kent insanı için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi. Yetişkin eğitiminin adresi olarak görülen ve adeta halk üniversitesine dönen KO-MEK’i herkesin iyi değerlendirmesini isteyen Şeker, “Vasıfsız ve tüketen insanları, vasıflı, üreten insan haline getiriyor. Burada eğitim alan kadınlarımız, ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Bu kurslar sayesinde herkes, bir meslek, bir sanat sahibi oldu” dedi.

İLK DEFA YAZDI
2005 yılından beri eğitim veren KO-MEK Yuvacık Kurs Merkezi’nde, kursiyerlerin bir yıl boyunca özenle hazırladıkları ürünler görücüye çıktı. 15 ayrı branşta eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan 450 parça eser, sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca okuma yazma kursunda, okumasını ve yazmasını öğrenen kursiyerin ilk yazdıkları yazılar da büyük ilgi çekti. Sergiledikleri eserlerinin beğenilmesi, kursiyerleri sevindirdi.
Devamini Oku