16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yemeğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,
“Bir daha dünyaya gelsem gazeteci olmak isterdim” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, gazetecilik mesleğinin zorluğuna değinerek, gazetecilerin hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkânlara kavuşturulması gerektiğini söyledi
CEMİYETTEN KUTLAMA YEMEĞİKocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz´ın evsahipliğinde ve Seka Park Otel´de verilen yemeğe Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti´nin geçmiş dönem başkanlarından Barbaros Tantan ve Cemalettin Öztürk ile il genelindeki çeşitli basın kuruluşlarında görev yapan basın mensupları katıldı. Yemekte Başkan Basın Danışmanı Ömer Polat da yer aldı.

16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yemeğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bir daha dünyaya gelsem gazeteci olmak isterdim” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, gazetecilik mesleğinin zorluğuna değinerek, gazetecilerin hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkânlara kavuşturulması gerektiğini söyledi.
CEMİYETTEN KUTLAMA YEMEĞİKocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz´ın evsahipliğinde ve Seka Park Otel´de verilen yemeğe Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti´nin geçmiş dönem başkanlarından Barbaros Tantan ve Cemalettin Öztürk ile il genelindeki çeşitli basın kuruluşlarında görev yapan basın mensupları katıldı. Yemekte Başkan Basın Danışmanı Ömer Polat da yer aldı.
GAZETECİ OLURDUMYemekte bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, gazetecilik mesleğinin dünyanın en zor meslekleri arasında yer aldığını söyledi. Özgür ve bağımsız bir şekilde halkı doğru bilgilendirmek amacı güden mesleği her zaman takdirle karşıladığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu,
“Bir daha dünyaya gelsem gazeteci” olurdum sözleriyle 16 Ocak Basın Onur Günü´ne yakışır bir yaklaşımda bulundu.
HAKARETE VARAN YAZILAR VAR Eksiklikleri yazmanın gerekliliğine değinen Başkan Karaosmanoğlu,
“Mutlaka tenkit edileceğiz, eleştirileceğiz. Ancak esas olan bunların yapıcı bir şekilde kaleme alınmasıdır. Basınımızda zaman zaman hakarete varan, kişilik haklarına doğrudan saldıran ifadeler ve yazılar görüyorum. Bunlar beni çok üzüyor. Gazetecilik onurlu bir meslektir. Bu tip olumsuzluklardan kendini uzak tutmalı” şeklinde konuştu.
GAZETECİ HAKKINI ALMALIBaşkan Karaosmanoğlu, konuşmasında gazetecilerin sosyal ve ekonomik sorunlarına da değindi. Mesleğin zorluğuna rağmen ortaya çıkan emeğin karşılığını bulamadığını belirten Başkan Karosmanoğlu, gazetecilerin hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkânlara kavuşturulması gerektiğini söyledi.
16 OCAK´LA GURUR DUYUYORUMKonuşmasında 16 Ocak Basın Onur Gününü tekrar kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, Mustafa Kemal Atatürk´ün Cumhuriyetin temellerini basınla görüştüğü yerin Kocaeli olmasından duyduğu gururu yineledi. Karaosmanoğlu, 16 Ocak Basın Onur Günü´nün ulusal bazda kutlanması gerektiğine olan inancını da tekrarladı.
ANILAR RENK KATTIÖte yandan yemeğe katılan gazetecilerin Vali Gökhan Sözer ve Başkan Karaosmanoğlu ile yaşadıkları anıları anlatması geceye renk kattı.