İzmit Kocaeli Forum
25 Mayıs 2012, 19:04:53 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: “OYUN NASIL OYNANMALI” KAPALI GİŞE OYNADI  (Okunma Sayısı 1145 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
audio-technica
Sistem Robotu
Süper Moderator
BaĞıMLı GeNc
*

Karma 21248
Çevrimdışı Çevrimdışı

KoCaELiGenCLiK.CoM

kocaeli-genclik@hotmail.com Yakında+İnş. Kullanmıyorum
Site
« : 15 Nisan 2008, 14:19:11 »

15 Apr 2008

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Oyun Nasıl Oynanmalı” adlı oyunu sanatseverlerle buluşturdu. Seyirciden tam not alan oyun kapalı gişe oynarken, oyunu seyredenler sanatçıları ayakta alkışladı.

USTA KALEM, GENÇ YÖNETMEN

Yeni oyun aynı zamanda Şehir Tiyatroları’nın “Genç Yönetmenler” projesini hayata geçirdi. Şehir Tiyatroları, Türkiye ya da yurtdışında eğitim gören gençlere olanak sağlamak amacıyla hayata geçirdiği proje, büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında sahnelenen oyunu, 1977 doğumlu Ömer Akgüllü yönetiyor. Genç yönetmenin sahnelediği oyunu ise “Asiye Nasıl Kurtulur” adlı oyunun yazarı usta kalem Vasıf Öngören yazdı.

TÜRKAN ŞORAY’IN HAYATI

Yaşyasak kelime 1984 yılında kaybeden Vasıf Öngören’in, Türkan Şoray’ın hayatından esinlenerek yazdığı “Oyun Nasıl Oynanmalı”, konusu itibariyle bir yarışmayı ele alıyor. Yarışmacılar oyunun içindeki oyunu verdikleri kararlarla yönlendiriyorlar ve böylece bir oyunun nasıl oynanması gerektiği sorgulanmış oluyor. Ayrıca Vasıf Öngören gerek oyun içindeki oyunun konusu gerekse de oyun içinde zaman zaman duyulan repliklerle halk gücüne ve halkın nasıl uyutulduğuna dair kuvvetli ipuçları veriyor. Ünlü olmaya çabalayan bir kızın öyküsü üzerine kurulu "Oyun Nasıl Oynanmalı” oyununda, bireyin toplum içindeki konumunu değiştirme macerası konu ediliyor.

USTA OYUNCULAR

Oyunda, dekor ve kostüm tasarımı Özlem Arıkan Serbez, ışık tasarımı Cafer Yiğiter, Dramaturgisi Gökçe Durat,  müzikler Ömer Kılıçarslan ve koreografi Erdem Gürbüz tarafından düzenlendi. Şehir Tiyatroları’nın usta oyuncuları Şafak Karali, Eylem Tanrıver, Esra Ronabar, Zeliha Çetinkaya, Nuri Karadeniz, Ufuk Aşar, Meltem Özsavaş, Burcu Güner, Ozan Şahin, Taylan Ertuğrul ve Aytek Mete Elgün’ün büyük bir başarıyla sahnelediği oyun, izleyenler tarafından ayakta alkışlanarak, büyük beğeni topladı. Oyun yeni sezonda sahnelenmeye devam edecek.

Devamini Oku

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!