19 Jul 2008
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Orhan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyelerini kabul etti. Ziyarette dernek üyeleri tarihi Orhan Camii’ne sahip çıkarak, önemli hizmetlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
DERNEK YÖNETİMİNDEN ZİYARET
Başkan Vekili İlyas Şeker’in makamında gerçekleşen ziyarete Orhan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüsamettin Uyar, Cami İmam Hatibi Ali Fazıl Demir, derneğin yönetim kurulu üyeleri Mustafa Karal, Ramazan Demir ile Azmi Pehlivanoğlu katıldı.
TARİHE GÖSTERİLEN SAYGIYA TEŞEKKÜR
Dernek başkanı Hüsamettin Uyar, ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Orhan Camii’ne yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin cami etrafında çevre düzenlemesi yaptığını söyleyen Uyar, “Camimizin zemini yapıya uygun traverter taşlarla kaplandı. Cami avlusu çok güzel bir görünüme kavuştu. Ayrıca tarihi Can Feda Kethude Hatun çeşmesi onarıldı. Tarihimize gösterdiği saygı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
TARİHE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ
Başkan Vekili İlyas Şeker de göreve geldikleri günden itibaren Kocaeli’nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak için önemli hizmetler gerçekleştirdiklerin kaydetti. “Tarihimize sahip çıkmak vazifemiz” diyen Şeker, bu çerçevede tarihi Orhan Camii’ne de gereken özenin gösterildiğini belirtti. Başkan vekili Şeker bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi olarak Orhan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte camiyi tanıtıcı Türkçe ve İngilizce broşür hazırlandığını hatırlattı. Ziyaretin sonunda dernek üyeleri yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Vekili Şeker’e bir teşekkür plaketi sundu.
Devamini Oku