Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Park alanında gerçekleştirdiği 1. Lale Festivali’nde gün boyu süren eğlencelerin ardından, yetiştirdikleri laleler ile dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından sahneye çıkan şarkıcı Gökhan Özen, Seka Park’ı dolduran yaklaşık 25 bin kişiyi adeta coşturdu.
GÜZEL LALELER ÖDÜLLENDİRİLDİSeka Park alanında gün boyu süren festivalde aileler piknik yapıp, gönüllerince eğlenirken, çocuklar palyaçolar ve oyun grupları ile günlerini en iyi şekilde geçirdiler. Toplam ziraat mühendisleri ve çiçek uzmanlarından oluşan 14 kişilik jüri üyeleri ise gün boyu “En güzel lale yarışması”na katılan 61 lale arasında değerlendirme yaptı.

Yapılan değerlendirme sonunda birinciliği Mehdi Tek, ikinciliği Sema Yetim, üçüncülüğü Abdullah Bayraktar, dördüncülüğü Nalan Aşkın, beşinciliği ise Sevda Sevil’in yetiştirdiği çiçekler kazandı. Birinci olana bin YTL, ikinci olana 750 YTL, üçüncü olana 500 YTL, dördüncü olana 350 YTL ve beşinci olana 250 YTL ödül verildi. Ödülleri Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Münir Karaloğlu verdi.
KOCAELİ AŞKIMIZ BÜYÜKTÜRÖdül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu kente sevdalıyız” sözleriyle duygularını özetledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Ferhat lale çiçeğini Şirin’e benzetmiş. Bizim de lalemiz, sevdamız Kocaeli kentidir. Kentimize olan sevdamız, Ferhat’ın aşkı kadar büyüktür. Bu kente 4 yılda yaptığımız hizmetler ortadadır. Bugün Seka Park binlerce insanımıza, sizlere kucak açmış durumda. Oysa bu park yıllar öncesinden kapalı kutu gibiydi. Sizler bu park ve bunun gibi kentin muhtelif yerlerinde yaptıklarımız sayesinde stresten kurtulup, dinlenme, eğlenme imkanına kavuştunuz. Yaptığımız hizmletler Kocaeli’nin çehresini değiştirip, çilesine son vermiştir” dedi.
25 BİN KİŞİ KATILDILale Festivali’nin finali, Seka Park alanında sanatçı Gökhan Özen’in verdiği açık hava konseri ile sone erdi. Seka Park’ı dolduran yaklaşık 25 bin kişi, sanatçının şarkılarıyla adeta coştu. Sanatçı Gökhan Özen, bu kadar kalabalık bir kitleyi beklemediğini belirterek, “Siz Kocaeli halkı olarak çok şanslısınız. Bu kadar güzel bir mekanı size sunan ve bana da bu konser imkanını tanıyan Sayın Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, sanatçıya teşekkür etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi