İzmit Kocaeli Forum
25 Mayıs 2012, 15:12:47 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: KO-MEK’TEN MUHTEŞEM YILSONU SERGİSİ  (Okunma Sayısı 3127 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
audio-technica
Sistem Robotu
Süper Moderator
BaĞıMLı GeNc
*

Karma 21248
Çevrimdışı Çevrimdışı

KoCaELiGenCLiK.CoM

kocaeli-genclik@hotmail.com Yakında+İnş. Kullanmıyorum
Site
« : 24 Haziran 2008, 18:29:24 »

24 Jun 2008

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’nın 2007-2008 yılı genel sergisi geçtiğimiz hafta Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi’nde açıldı. Kursiyerlerin bir yıllık emeğinin yer aldığı ve 50 farklı branşta 70 bin eserin yer aldığı sergi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

BÜYÜK KATILIMLA AÇILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun evsahipliğinde gerçekleşen “4. KO-MEK Genel Sergi” açılışına Kocaeli İli Vali Yardımcısı Zeki Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Said Karaçorlu, Kocaeli İli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman  Karabayır, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Köseköy Belediye Başkanı Habib Sarman, Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık,  Körfez Halk Eğitim Müdürü Ensar Adıbeş, Karamürsel Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KO-MEK’TE HASAT ZAMANI

Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEKin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen son derece önemli bir eğitim hizmeti olduğunu söyledi. “KO-MEK i uzun uzun anlatmama gerek yok” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün burada tüm yılın verimine şahit oluyoruz ve bir nevi hasat zamanını yaşıyoruz. KO-MEK’li olmanın ayrıcalığını yaşayan herkesi kutluyorum” dedi.

ESERLER GÖZ KAMAŞTIRDI

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, kursiyerler ve konuklarla birlikle KO-MEK genel sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

50 dalda 70.000 eserin arasından seçilen eserlerin görücüye çıktığı sergide tüm ürünler oldukça iddialıydı. Her branşın kendini tanıtmak adına adeta yarıştığı sergi renkli görüntülere sahne oldu. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu sergi alanını gezerken çok keyifli dakikalar yaşadı. Diksiyon kursiyerleri ile mum önünde şiir okuyan Başkan Karaosmanoğlu, Türk mutfağı kursiyerlerinin yaptığı birbirinden lezzetli yiyeceklerden tattı. Resim bölümü kursiyerleri de Başkan Karaosmanoğlu kendi portresini hediye etti.

ESERLER YARIŞTI

KO-MEK kursiyerleri “4.KO-MEK Genel Sergi’sinde” sertifikanın yanı sıra, eserlerini yarıştırma heyecanı yaşadı. Eserler, Kocaeli Halk Eğitim Müdürlüklerinden gelen rehber öğretmenlerin öncülüğünde değerlendirildi. Yarımada, giyim, takı tasarımı, mefruşat ve nakış branşındaki eserler yarıştı.  Yarışmada birinciliği Yuvacık KO-MEK’ten  Sezen Karaosmanoğlu, ikinciliği Körfez KO-MEK’ten Sema Altuncu, üçüncülüğü ise Körfez KO-MEK’ ten Ayşenur Küçük aldı. Takı Tasarımında 1. Gebze Merkezden Gülseren Öksüz, 2. yine Gebze Merkezden Asiye Altay, 3. ise Derince KO-MEK’ ten Nurten Kaya oldu. Mefruşat dalında 1. Kandıra KO-MEK’ ten Vesile Kılıç, 2. Körfez KO-MEK’ ten Neslihan Öztürk, 3. Karamürsel KO-MEK’ ten Gülbahar Karadere oldu. Makine Nakışı dalında 1. Köseköy KO-MEK’ ten Elif Erdoğan, 2. yine Köseköy KO-MEK’ ten Saliye Topal, 3. ise İlimtepe KO-MEK’ ten Safinat Malal oldu. 1. lere Çamaşır Makinesi, 2. lere Buzdolabı, 3. lere yemek takımının verildiği yarışma sonuçları açıklanırken kursiyerlerin merakı görülmeye değerdi.

EĞLENCE EKSİK OLMADI

“4. KO-MEK Genel Sergisi”nde hareketlilik hiç bitmedi. Hız kesilmeksizin devam eden gösteriler katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Her branşın kendi tanıtımını yaptığı etkinlikler çok başarılıydı. Bu etkinlikleri takip eden Anadolu Kültür Sanat topluluğunun dans gösterisi ise görülmeye değerdi. Tüm gün güneşle beraber terleyen kursiyer, idareci ve katılımcılar akşam serinliğinde sergilenen dans gösterisi ile rahatlayıp eğlendi.

Devamini Oku

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!