İzmit Kocaeli Forum
25 Mayıs 2012, 15:05:42 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: "KO-MEK DÜNYA PROJESİ"  (Okunma Sayısı 605 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
audio-technica
Sistem Robotu
Süper Moderator
BaĞıMLı GeNc
*

Karma 21248
Çevrimdışı Çevrimdışı

KoCaELiGenCLiK.CoM

kocaeli-genclik@hotmail.com Yakında+İnş. Kullanmıyorum
Site
« : 20 Haziran 2008, 16:31:44 »

20 Jun 2008

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Eğitim Kursları’nda eğitim alan öğrencilerinin 2007-2008 eğitim dönemi ürünlerinin yer alacağı ‘Genel Sergi ve Sertifika’ töreni programını düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Kültür ve Eğitim Daire Başkanı Sait Karaçorlu, “ KO-MEK Dünya projesi oldu” dedi.

SEKA PARK OTELDE BASIN TOPLANTISI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden birisi olan KO-MEK 2007- 2008 eğitim dönemi ürünlerinin yer alacağı ‘Genel Sergi ve Sertifika’ töreni  21 Haziran 2008 cumartesi günü saat 14.00’de Fuar alanı Güneş Sahnesi’nde sergilenecek. ‘Genel Sergi ve Sertifika’ tören programını dün Seka Park Otel’de Kültür ve Eğitim Daire Başkanı Sait Karaçorlu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Basın Toplantısına KOMEK Genel Koordinatörü Ekrem Özkaya, Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, İdari İşler Daire Başkanı Yusuf Uçar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Yeşildal katıldı.

120 BİN KİŞİYE EĞİTİM

KOMEK’in 2005 yılında 8 kurs merkezi ile eğitime başlayıp çığ gibi büyüyerek 32 kurs merkezine ulaştığını belirten Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Karaçorlu, “KOMEK olarak bilgisayardan autocad’e, mefruşattan el nakışı na, doğalgaz tesisatçılığından gaz altı kaynakçılığına, Hüsn-ü Hattan Ebruya, arıcılıktan süt inekçiliğine kadar 59 farklı branşta 79 Bin 799 kişiye ücretsiz eğitim verdik. 2007–2008 eğitim döneminde de 33 bin 38 kişiye de 51 farklı branşta eğitim vererek KOMEK Projesini dünya projesi haline getirdik. KOMEK olarak bugüne kadar yaklaşık olarak 120 bin kişiye eğitim verdik ”dedi.

SOSYAL FAALİYETLER

KO-MEK’in gerek kurs merkezlerinde, gerekse halka dönük olarak gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerle Kocaeli’nin sosyal hayatına ve kentlileşme bilincine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Karaçorlu “ Kursiyerlerimize dönük olarak; Aile içi iletişim, Sağlıklı kişisel bakım kuralları, Yangına karşı önlemler, Tüketici bilinci, Kanserde erken teşhisin önemi, Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, İlkyardım, Ergenlik sorunları, Kene ısırmalarına karşı önlem gibi daha birçok konuda seminer düzenlemiş ve benzeri konularda seminerlerine devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ AÇILACAK

Bu yıl 4.ncüsünün sergileneceği genel serginin Kocaeli’ne bir canlılık getireceğini belirten Karaçorlu, “Bu sergide yer alan ürünler, el sanatları ile ilgili eğitim verilen 28 kurs merkezimizde gerçekleştirdiğimiz Yerel sergilerden seçilen eserlerden oluşmaktadır. Üç gün boyunca devam edecek olan sergimiz 14.00–23.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacaktır. Sergimizde; KO-MEK’te eğitimi verilen branşlardan uygulamalı gösteriler, KO-MEK Gitar ve Bağlama Kursiyerleri konserleri, Branşların tanıtım gösterisi, KO-MEK Spor turnuvaları ödül töreni vb etkinlikler yer alacak olup, sergimiz 23.06.2008 Pazartesi günü akşam sona erecektir.” dedi.

Devamini Oku

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!