Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara etiket takvim giris kayit
  KoCaELiGeNcLiK.CoM  > Kocaeli Kent Yaşımı & Rehberi > Kocaeli Üniversitesi > Yüksekokullar > Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Kocaeli Etkinliklerine Bilet Hediye Ediyoruz

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı

Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu

Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 1180
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu  (Okunma Sayısı 1180 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
10 Ocak 2008, 21:59:21
Profil Bilgileri
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
kocaeli-genclik@hotmail.com
Uyarı Puanı:
%0
« :»

KoCaELiGeNcLiK Söylüyor...
TARİHÇE

Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere üç ayrı yabancı dilde servis dersleriyle faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu dersler beş okutman tarafından yürütülmüştür.

1982 yılında Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi\'ne bağlı Kocaeli Mühendislik Fakültesi adını almıştır ve Yabancı Diller Koordinatörlüğü oluşturulmuştur. 1992 yılına kadar Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makina Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği bölümlerinde I. ve II. öğretim Yabancı Dil dersleri yürütülmüştür.

1992 yılında Kocaeli Üniversitesi’nin kurulmasıyla Okutman Güner ŞENTÜRK başkanlığında Yabancı Diller Bölümü oluşturulmuş ve okutman sayısı otuza çıkmıştır. Mühendislik Fakültesi yanında yeni kurulan Tıp Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Fakültesi ve 10 adet Meslek Yüksekokulunda I. ve II. öğretim yabancı dil dersleri yürütülmüştür.

1993-1994 öğretim yılında ilk defa Mühendislik Fakültesinin Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik bölümlerinin 150 öğrencisi için 15 okutman ile İngilizce hazırlık öğretimine bağlanmış ve üniversitemizin her geçen yıl büyümesiyle 1999 yılına kadar çeşitli fakültelerin ve Meslek Yüksekokullarının muhtelif bölümlerinde 43 okutman ile İngilizce hazırlık öğretimine devam edilmiştir.

1999-2004 öğretim dönemlerinde Köseköy Meslek Yüksekokulu’ndaki Yabancı Diller Hazırlık Birimine tahsis edilmiş 22 derslikte hazırlık öğretimi sürdürülmüştür.

2003 yılı Ocak ayında Güner ŞENTÜRK’ün emekliye ayrılmasından sonra Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na Doç. Dr. Nazım MUTLU atanmıştır.

2004-2005 öğretim yılından itibaren Hazırlık Sınıfları Anıtpark Yerleşkesine taşınmıştır.

2005 yılında Yabancı Diller Bölümü Yabancı Diller Yüksekokulu olmuştur.

Şubat 2007’de Prof. Dr. Nazım MUTLU’nun üniversitemizde başka bir birime atanmasından sonra Yabancı Diller Yüksekokulu müdürlüğü’ne Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ getirilmiştir.

1. öğretim öğrencileri kur’lara göre sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grupta, ikinci öğretim öğrencileri ise akşam 17:00’den sonra öğrenim görmektedir. 3500 ü aşkın öğrenci toplam 74 sınıfta 64 okutman ile Anıtpark Yerleşkesi B Blok’ta eğitimine devam etmektedir

İngilizce Hazırlık Sınıfı Bulunan Fakulteler ve Bölümleri (I. Öğretim)

==>İktisadi & İdari Bilimler Fakültesi
=> Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
=>İktisat =>İşletme
=>Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
=>Uluslararası İlişkiler

==>İletişim Fakültesi
=>Gazetecilik
=>Halkla İlişkiler ve Tanıtım
=>Radyo Tv Sinema
=>Görsel İletişim Tasarımı
=>Reklamcılık

==>Mühendislik Fakültesi
=>Bilgisayar Mühendisliği
=>Mekatronik Mühendisliği
=>Çevre Mühendisliği
=>Elektrik Mühendisliği
=>Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
=>Endüstri Mühendisliği
=>İnşaat Mühendisliği
=>Jeofizik Mühendisliği
=>Jeoloji Mühendisliği
=>Kimya Mühendisliği
=>Makine Mühendisliği
=>Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

==> Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
=>Mimarlık

==>Teknik Eğitim Fakültesi
=>Bilgisayar Öğretmenliği
=>Elektrik Öğretmenliği
=>Elektronik Öğretmenliği
=>Otomotiv Öğretmenliği

==>Fen Edebiyat Fakültesi
=>Matematik
=>Fizik
=>Kimya
=>Arkeoloji
=>Biyoloji

==>Karamürsel Meslek Yüksek Okulu
=> ( İsteğe Bağlı )
=>Deniz Elektroniği
=>Deniz Haberleşme
=>Deniz ve Liman İşletme
=>Gemi İnşaatı
=>Gemi Makineleri
=>Gemi Makineleri İşletme
=>Güverte
=>Su Ürünleri

==> Sivil Havacılık Yüksekokulu

İngilizce Hazırlık Sınıfı Bulunan Fakulteler ve Bölümleri (II. Öğretim)

==>İktisadi & İdari Bilimler Fakültesi
=>Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
=>İktisat
=>İşletme
=>Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
=>Uluslararası İlişkiler

==>İletişim Fakültesi
=>Gazetecilik
=>Halkla İlişkiler ve Tanıtım
=>Radyo TV Sinema

==>Mühendislik Fakültesi
=>Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
=>Mekatronik Mühendisliği

==>Fen Edebiyat Fakültesi
=>Matematik

==>Karamürsel Meslek Yüksek Okulu
=>(İsteğe bağlı)
=>Deniz Elektroniği
=>Deniz Haberleşme
=>Deniz ve Liman İşletme
=>Gemi Makineleri İşletme
=>Güverte

YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİMİ UYGULAMA ESASLARI

Üniversitemiz Lisans öğretiminde kur sistemine göre yürütülen Yabancı Dil eğitim-öğretimi aşağıdaki esaslar çerçevesinde yapılır.

A- KURLAR

Üniversitemizde Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi A-1, A-2 kurlarında yapılır.

a) A-1 kuru bir yarıyıl 4 saat/ haftadır. Kredisi 4 (Güz dönemi)

b) A-2 kuru bir yarıyıl 4 saat/ haftadır. Kredisi 4 (Bahar dönemi)

B-KURLAR VE BAŞARILI OLMA

Devam;

a) Her kurda % 70 devam koşulu vardır.

b) Kurların devamında devam ön koşulu aranır.

c) Bir alt kuru başaramayan öğrenci devamsızlıktan kalmadığı takdirde bir üst kuru alabilir.

Sınavlar;

d) Kur süresince zorunlu bir ara sınav ve bir final sınavı yapılır.

e) Sınavlarda başarı ara sınavın % 40\'ı ile final notunun % 60\'ının toplamı ile elde edilir.

f) Başarı notu 100 üzerinden 50\'dir. Final sınavında 50 ve üzerinde not alma zorunluluğu vardır.

g) Öğrenciler başarısız olduğu kuru alttan alabilir. Devam mecburiyeti yoksa; devam etmeksizin sadece yıl içi ara sınavına ve final sınavına girerler.

h) Yıl içi ara sınavına mazeretleri dolayısıyla giremeyen öğrenciler; mazeretlerini en geç bir hafta içinde belgeledikleri takdirde ilgili yarıyılın son haftasında ,ilan edilen tarihte, Mazeret Sınavı\'na girebilirler.

i) Aynı yarıyılda devam koşulu olan iki ayrı kurun dersi alınamaz ve sınavına girilemez.

j) Finalde başarısız olan öğrenciler;

a) Yaz okuluna başvurup başarısız olduğu kuru alabilirler.

b) Yaz okuluna başvurmayanlar takip eden dönem başarısız olduğu kur döneminde : devamsızlıktan kalmadığı takdirde bu kura devam etmeksizin ara sınav ve final sınavlarına girer. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ise kaldıkları kura devam etmek zorundadırlar.

c) İlk tekrarda devam zorunluluğu yoktur. Ancak daha sonraki ders tekrarlarında devam zorunludur.

C- YETERLİLİK SINAVI (Muafiyet Sınavı)

a) Öğretim yılı başında birinci hafta içinde ilan edilen tarihte yeterlilik sınavı yapılır .

b) Öğrenciler kayıt yaptırdıkları ilk sene ( -kayıt donduranlar bir sonraki sene ) Yeterlilik Sınavı hakkını kullanabilirler. Ara sınıflarda bu hak yoktur.

c) Yeterlilik Sınavı A-1 Beginner; A-2 Elementary konularını kapsar .

d) Yeterlilik Sınavında alınan notlar, öğrencinin o kura ait başarı notu olarak kayıtlara geçer.

Öğrenci derslere devam etmez.

e) Sınavlar gramer ağırlıklı olup, test şeklinde yapılır. Başarı notu her bir dönem için 50\'dir

Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu
KocaeliGenclik.Com
Robot Moderatör
Bağımlı Genç
*
Üye No: 9999
Karma 9999
View Profile
Offline Aktif
Aktiflik

Deneyim

Seviye

Kötü İtibar
Re: Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu
« Posted on: 03 Aralık 2008, 00:50:21 »

uyari

giris  kayit
Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu kocaelinde, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu izmitde, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu kocaelispor, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu körfez, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu kou, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu kocaeli üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu izmit üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu resimleri, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu videoları, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu videosu, Kocaeli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu derince, gebze, saraybahçe, bekirpaşa
||| GoogleTagged |||

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

..:: Bu Konularda İlginizi Çekebilir ::..

Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 750 Son Mesaj 10 Ocak 2008, 22:02:19
Yazar: KoCaELiGeNcLiK
Kocaeli Üniversitesi İhsaniye Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 3 508 Son Mesaj 01 Ekim 2008, 20:34:22
Yazar: curt cobeın
Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 1 2082 Son Mesaj 16 Ekim 2008, 19:42:10
Yazar: göcebe umut
Kocaeli Üniversitesi Kullar Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 1711 Son Mesaj 25 Ocak 2008, 15:05:20
Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 732 Son Mesaj 25 Ocak 2008, 16:14:27
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi