Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara etiket takvim giris kayit
  KoCaELiGeNcLiK.CoM  > Kocaeli Kent Yaşımı & Rehberi > Kocaeli Üniversitesi > Fakülteler > Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Kocaeli Etkinliklerine Bilet Hediye Ediyoruz

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı

Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 151
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi  (Okunma Sayısı 151 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
06 Ocak 2008, 12:21:42
Profil Bilgileri
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
kocaeli-genclik@hotmail.com
Uyarı Puanı:
%0
« :»

KoCaELiGeNcLiK Söylüyor...
Günümüz öğretmeni; konu alanını ve alanın eğitimini bilen, planlamayı yapabilen, öğretim sürecini uygulayabilen, sınıfı yönetebilen, iyi iletişim kuran, değerlendirmeyi objektif olarak yapabilen, problem çözme becerisine sahip, dogmalardan uzak ve hoş görülü olan, bilimi tek yol gösterici olarak kabul eden özelliklere sahip olmalıdır. Çağdaşlaşma bu niteliklere sahip öğretmenlerle mümkün olabilir. Fakültemizin amacı ülkemizin ihtiyaç duyduğu yukarıda belirtilen niteliklere sahip teknik öğretmen yetiştirmektir.

Fakültemiz 1992 yılında 3837 sayılı Yasa ile kurulmuş,1993-1994 Eğitim-Öğretim Yılında faaliyete başlamıştır. Fakültemizde dört bölüm vardır. Bunlar: Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi, Elektrik Eğitimi, Makine Eğitimi ve Eğitim bölümleridir.

Bu bölümlerin tümünün eğitim programları laboratuarları ve atelyeleri yenilenmiştir.

Bu bölümlerden ilk dördü için birinci öğretime ve ikinci öğretime öğrenci kabul edilmektedir.  Eğitim bölümü ise servis derlerini yürütmektedir.

Elektronik, Bilgisayar, Elektrik ve  Makine eğitimi bölümlerinde Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Yüksek Lisans ve Doktora programları yürütülmektedir. 

Fakültemiz mezunları Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmen olarak atanabilmekte, isteyenler piyasa olanakları çerçevesinde özel sektörde de iş bulabilmektedir. 3795, 3194 ve 3030 Sayılı Kanunlara gereği kamu sektöründe fen adamı, iş güvenliği uzmanı, yardımcı kontrol uzmanı, Sürveyan, teknisyen, tekniker ve yüksek tekniker olarak da görev alabilmektedirler. Ayrıca mezunlarımız Lisansüstü Eğitim olanaklarından yararlanabilmektedir. Bu eğitimden geçenler gerekli şartları sağlayarak üniversitelerde öğretim elemanlığı da yapabilmektedirler.

Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ÖSS ile öğrenci almaktadır.

Fakültemizin Amacı; Elektronik ve Bilgisayar, Makine (otomotiv), Elektrik ve Eğitim alanlarında, teknik eğitime ve teknolojideki gelişmelere katkıda bulunacak öğretmenleri yetiştirmek, uluslararası norm ve tanımlara uygun hazırlanmış kaliteli ve uygulama odaklı eğitim vermek ve öğrencilere araştırmacı, rekabet  edici ve  girişimci  kimlik ile akademik bir formasyon kazandırmaktır.

Fakültemiz modern binasında en son teknoloji ile donatılmış atölye ve laboratuarlarında alanlarında deneyimli öğretim elemanları ile kaliteli eğitim-öğretim yapmakta ve  öğretim elemanlarımız çok sayıda yayınları ile bilimsel araştırmalarda ön planda bulunmaktadır.

A) MİSYON
-Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyetin  temel ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgili ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, evrensel değerler ışığında modern, yaratıcı ve pozitif düşünen, katılımcı, girişimci ve rekabet edici, üretken ve yarattığı değerlerle ulusararası alanda temsil yeteneği yüksek ve nitelikli insanlar yetiştirmek

-Ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı, araştırmacı, rehberlik yapan, katılımcı, insiyatif kullanabilen,  doğmatizmden uzak öğretmenler yetiştirmek

-Bilimsel çalışma ve araştırmalarla, bilgi ve teknoloji üreterek, üretimi toplum yararına sunmak ve ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya ıda bulunmak

-Kalkınma planları, hedefleri ile  yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen plan ve programlar doğrultusunda ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda ve nitelikte insangücü yetiştirmektir

B)VİZYON
- Atatürk ilke ve devrimleri  anlayışına uygun yönetim ve  eğitim  öğretim yapmak

- Kuram ve uygulamaya yönelik eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirmeyi amaçlayan ulusal ve uluslararası gelişmeleri göz önünde bulundururarak bilimsel  alanda öncülük edebilecek bir fakülte olmak.       

- Modern tesis, donanım ve nitelikli eğitim kadrosu ile eğitim hizmeti sunarak, gelişmiş ve kalkınmış dünya ülkelerinin standartlarına  sahip öğretmenler yetiştiren bir  fakülte haline gelmek.

- Bilimsel saygınlığı ve yaratıcı  faaliyetleri ile bilim ve eğitim alanında  ulusal ve uluslar arası düzeyde tanınır hale gelmek.

- Özgün düşünce  ve çalışmaları  ile kendi  alanında lider vasıflı öğretmenler   yetiştirir hale gelmek.

- Eğiticilerin  eğitiminin  sürdürüldüğü, bilişimi etkili ve verimli kullanan, öğrencilerin potansiyellerini  ortaya  koyduğu  ve yaratıcılığın desteklendiği öğrenci merkezli, ulusal çıkar ve değerlerin bilinç ve sorumluluğunun farkında, üstün nitelikli eğitim veren bir fakülte haline gelmek.

- Paydaşları ile karşılıklı etkileşim içinde geri bildirime dayalı çevresel istekler doğrultusunda değişime açık bir alt yapıya sahip olmak.

- Sanayi ve eğitim kuruluşları ile etkin bir işbirliği yaparak kaynak üretebilen ve ulusal sanayi ve eğitim kurumlarınca tercih edilen öncü, araştırma-geliştirme yapan ve danışmanlık hizmeti sunabilir hale gelmek.

- Mensubu olmaktan gurur duyulan uluslararası standartlara sahip bir fakülte haline gelmek

C) DEĞERLERİMİZ
-Akademik mükemmellik (üstünlük, seçkinlik)

-Akademik özgürlük

-Bilimsellik

-Evrensellik

-Liderlik

-Toplumsal yararlılık

- Çağdaşlılık

-Yenilikçilik ve yaratıcılık

-Hoşgörülülük

-Katılımcılık

-Güvenirlilik

-Girişimcilik

-Rekabet edilebilirlik

-Etik değerlere bağlı kalite ve denetim ilkelerini gözetme

-Herkese ayırım gözetmeksizin saygılı olmak ve hizmet vermek

Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
KocaeliGenclik.Com
Robot Moderatör
Bağımlı Genç
*
Üye No: 9999
Karma 9999
View Profile
Offline Aktif
Aktiflik

Deneyim

Seviye

Kötü İtibar
Re: Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
« Posted on: 03 Aralık 2008, 00:23:39 »

uyari

giris  kayit
Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi kocaelinde, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi izmitde, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi kocaelispor, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi körfez, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi kou, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi kocaeli üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi izmit üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi resimleri, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi videoları, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi videosu, Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi derince, gebze, saraybahçe, bekirpaşa
||| GoogleTagged |||

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

..:: Bu Konularda İlginizi Çekebilir ::..

Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 189 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:31:49
Yazar: KoCaELiGeNcLiK
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 139 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:37:22
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 289 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:41:33
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 236 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:48:44
Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 243 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:57:42
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi