GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
Uyarı Puanı:
 %0
|
 |
« :» |
|
Tarihçe: Kocaeli Üniversitesi seçkin öğretim elemanları, artan öğrenci sayısı ve hızlı bir gelişme ivmesi gösteren geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü 2547 sayılı yasada kısaca ilgili bilim dallarında lisansüstü eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama yapan bir yüksek öğretim kurumu olarak tanımlanan enstitü kavramı çerçevesinde Kocaeli Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ve Ekim 1993'te faaliyete başlamıştır.
Eylül 1998'de Arslanbey Yerleşkesi'ne taşınan Sosyal Bilimler Enstitüsü 17 Ağustos 1999 depreminde büyük maddi hasar görmüş, 1999 eğitim-öğretim yılında Hereke Yerleşkesi'ne taşınarak çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kendini toparlamış, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerine başlamıştır. Ekim 2004'te Umuttepe Yerleşkesi'ne taşınan Enstitümüz gelişme ve büyümesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir.
Kendi alanına giren toplam 20 bilim ve sanat dalında 32 yüksek lisans ve 10 doktora programı ile bilimsel araştırma ve uygulama faaliyetlerini sürdürmekte olan Enstitümüz, bu faaliyetlerini sürdürürken bilimsel ve teknolojik değişmeler, toplumsal gelişmeler ve beklentiler, öğrenci gereksinimleri gibi çeşitli etkenleri dikkate almakta ve Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen çağdaş ve yenilikçi bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Ayrıca Üniversitemizin temel değerlerine bağlı kalınarak, güçlü üniversite-mezun dayanışmasının ve iş dünyası ile işbirliğinin varolduğu, akademik ve idari personelin kendi hedeflerini gerçekleştirme çabalarının desteklendiği ve tüm personelin Üniversitemizin vizyonu ile özdeşleştiği, evrensel değerde bilgi üreten, bilimsel aktiviteleri sürekli geliştiren bir yapıyı hedeflemektedir.
Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
|