Okulumuz, sivil havacılık ile ilgili alanlarda gereksinim duyulan nitelikli bakım personeli ve ulaştırma işletmecilerinin yetiştirilmesi amacıyla 25 Mart 2005 yılında kurulmuştur. Elektrik-Elektronik Bakım, Gövde-Motor Bakım ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programlarından oluşmaktadır. Okulumuzda 1 yıl İngilizce hazırlık olmak üzere 5 yıl eğitim verilmektedir.
Okulumuz,
Havacılıktaki ileri teknolojileri anlayıp kullanabilecek, yüksek standartları uygulayabilecek nitelikli teknik elemanları ve yönetici kadroları yetiştirerek,
ülkemizde eksikliği çok duyulan, sivil havacılık alanında dışa bağımlılığı azaltacak, bilimsel ve özgün projeler geliştirip bu projelerin uygulamaya geçirerek havacılık endüstrisine katkılar sağlamayı amaçlamaktadır.
Okulumuzda aşağıdaki temeller üzerine oturtulmuş bir eğitim verilmektedir:
Havacılık, kullanılan teknolojiler, denetim mekanizmaları ve güvenlik standartları ile tam anlamıyla küresel bir endüstridir. Okulumuzun ders programları ve ders içerikleri ulusal ve uluslar arası havacılık otoritelerince belirlenmiş kurallara uygun hazırlanmıştır. Okulumuzdan mezun olan bir öğrencimiz edindiği bilgileri dünyanın her yerinde uygulayabilir.
Öğrencilerin meslek yaşamlarında arkalarında en büyük itici güç olacak takım çalışmasını sağlayacak şekilde bir eğitim almaları sağlanmaktadır. Bu nedenle tüm dersler takım çalışması, problem tabanlı öğrenme ve sorgulama ağırlıklıdır. Öğrencilere araştırma, sonuçlandırma, rapor sunma yetenekleri kazandıran seminerler yapılmaktadır.
Bölgemizin tüm imkânları kullanılarak, öğrencilerimizin ileri teknolojiye sahip laboratuarlarda ve yüksek teknolojiye sahip tesislerde eğitim almaları, böylelikle konularında yeterli bilgi ve beceriye sahip olup mesleki yeterliğe ulaşmaları sağlanmaktadır.
Okulumuz sektörde faal olarak çalışmakta olan, alanında öne çıkmış uzmanlardan düzenli eğitim yardımı almaktadır.

Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu