GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
Uyarı Puanı:
 %0
|
 |
« :» |
|
TARİHÇE
Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1992 yılında kurularak , 2 yıllık ön lisans programı ile eğitime başlamış ve 1997-1998 eğitim-öğretim yılında 4 yıllık lisans programı uygulayan Kocaeli Sağlık Yüksekokulu'na dönüşmüştür.
Yüksekokulumuzda Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik bölümleri bulunmaktadır. Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimine devam edilmektedir. Sağlık Memurluğu bölümündeki öğrencilerin tamamına yakını mezun edilmiş olup eğitim-öğretime ara verilmiştir ve yeni öğrenci alınmamaktadır.
Okulumuzda ayrıca; ilk defa 1999-2000 eğitim öğretim yılında Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ile İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dallarında Yüksek Lisans programları başlamıştır. 2000-2001 eğitim öğretim yılında Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında, 2001-2002 eğitim öğretim yılında Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans programı başlamıştır.
1999 depreminden sonra eğitim-öğretim faaliyetlerini Veziroğlu yerleşkesinde sürdüren Yüksekokulumuz 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başından itibaren Umuttepe yerleşkesindeki yeni yerine taşınmıştır
MİSYONUMUZ
Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş, öğrenmeyi öğrenmiş, bütüncül yaklaşımla ve uluslararası standartlarda nitelikli sağlık bakım hizmeti sunabilen, Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinmiş, çağdaş, demokratik ve sosyal hemşire/sağlık memuru ve ebeler yetiştirmektir.
VİZYONUMUZ Mezunlarımızı, mesleklerinin eğitim, uygulama ve yönetim alanlarında en çok tercih edilir düzeye çıkarmak, Okulumuzu, diğer Sağlık Yüksekokulları içinde öncü konuma getirmek. Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu
|