İzmit Kocaeli Forum
25 Mayıs 2012, 14:50:25 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü  (Okunma Sayısı 990 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Resul
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*

Karma 270
Çevrimdışı Çevrimdışı

кαℓвтєη ѕσяυηℓυ

byagressif@hotmail.com
Site
« : 06 Ocak 2008, 13:17:10 »

Tarihçe:

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 14 Ekim 1994’te Kocaeli Üniversitesi Anıtpark yerleşkesinde kuruldu. Sağlık Bilimleri Entitüsü 1995-1996 eğitim öğretim yılında, 8 anabilim dalında -yüksek lisans düzeyinde- eğitim ve öğretime başladı. Enstitü, 1995’te Kocaeli Üniversitesi Derince Yerleşkesi dahilindki Tıp Fakülesi Hastanesi binasına, 20 Haziran 2006’da, -üniversitemizin diğer birimleriyle birlikte- Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’ndeki yeni yerine, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi M Blok üçüncü katına taşındı.

Bugün, tıp fakültesi kökenli 12, sağlık yüksekokulu kökenli 4, beden eğitimi ve spor yüksekokulu kökenli 1, toplam 17 anabilim dalımızda 19 lisansüstü eğitim ve öğretim programı yürütülmektedir. Enstitümüzün bütün anabilim dallarında yüksek lisans, 8 anabilim dalında doktora programı vardır. Aktif olarak yüksek lisans eğitim öğretimini sürdüren 10 anabilim dalımızda 31 yüksek lisans, doktora eğitim öğretimini sürdüren 8 anabilim dalımızda 23 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 54 öğrencimiz öğrenim yapmaktadır.

Kuruluş İlkeleri:
Bireysel bilgi üretiminden sosyalleşmiş bilgi üretimine geçiş olarak da tanımlanan üniversite; 19. yüzyıldan bu güne eğitim işlevinin yanı sıra araştırma ve bilgi üretim işlevi de kazanmıştır. Modern anlamda üniversitenin temeli olan “disipliner bilgi”, iletişim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler, genetik, nükleer fizik gibi yeni bilgi türleri nedeniyle hızla disiplinler arası bilgiye dönüşmektedir. Endüstriyel ülkelerde yaşanan bu dönüşüm nedeniyle, çağımız “bilgi çağı” olarak adlandırılmaktadır.

Gelişmekte olan ülkelerin de “bilgi çağı”nda yer alması, üniversite ve enstitülerin bilgi üretimi ve paylaşımını toplumsallaştırmasıyla olanaklıdır. Genetik, nükleer enerji, nanoteknolojiler gibi yeni bilgi türleri, bilginin disiplinler arası ve kolektif olmasını zorunlu kılmıştır. Bugünün bilgi toplumu dünyasında araştırma yapan, bilgi üreten, üretilen bilgiyi yorumlayıp öğreterek geniş kitlelere yayan üniversitelerin önemli görevlerinden birisi, kişilerin çeşitli konulara bilimsel açıdan bakmalarını sağlayacak lisansüstü öğretim programlarını geliştirmek ve uygulamaya geçirmektir.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü, öğrencilerin bilimsel düşünme yeteneğini geliştirmek, olgu ve olaylara geniş bir açıdan bakmalarını sağlamak amacıyla gelişime açık lisansüstü programlar düzenlemekte ve alanında uzman kişiler yetiştirmektedir. Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü, var olan programları geliştirerek ve yeni programlar açarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin eğitim-öğretim politikasının temel hedefleri doğrultusunda nitelikli insan gücünün artmasına katkıda bulunmaktadır.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü, bilim toplumu yolunda yüksek lisans programları geliştirmek ve bilim insanı yetiştirmek, bilimsel çalışmaların ve eğitim-öğretimin niteliğini yükseltmek, yapısını geliştirmek ve güçlendirerek Kocaeli Üniversitesinin ve Türkiye’nin gelişimine katkı sunmak hedefindedir.

Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!