Hakkında :Köseköy Meslek Yüksekokulu, tek program (Lastik Tek.) ve 30 öğrenci ile Köseköy Merkez Eski Belediye Binası’nda 1994 yılında eğitime başlamıştır. 1998-1999 öğretim yılında Köseköy, Meşelik Mevkii' nde 15 dönümlük bir alan içerisinde 3500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni binasına taşınmıştır. Hızla alt yapı ve donanım eksikliklerini giderme çabasındaki meslek yüksekokulumuz,17 Ağustos 1999 Depremi' nde orta derecede hasara uğramıştır. Rektörlüğümüzce en gelişmiş inşaat teknolojileri kullanılarak, binamız onarılmış ve üniversitemizin diğer birimleri ile beraber 1 Kasım 1999’da tekrar Eğitim- Öğretime başlamıştır. Bugün Köseköy Meslek Yüksekokulu, öğrencilerinin eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif gereksinimlerini karşılayabildikleri modern ve çağdaş bir yüksekokuldur. Örgün ve ikinci öğretimin yapıldığı meslek yüksekokulumuz; 5 program ve 846 öğrenci ile 17 Ağustos 1999’a göre çok daha donanımlı olarak eğitime devam etmektedir. Lastik ve fermantasyon sanayinin merkezi Köseköy Beldesi' nde kurulmuş olan meslek yüksekokulumuz ülkemizdeki meslek yüksekokullarında tek veya nadir olan programlarında (Lastik Tek., Plastik Tek., Fermantasyon) ilgili sanayi kuruluşlarına çağdaş, laik ve nitelikli elemanlar yetiştirmek amacı ile eğitimini sürdürmektedir. Programlarımızla ilgili sanayi kuruluşlarından (Pirelli A.Ş,Çelikkord A.Ş,Pakmaya A.Ş,Deva A.Ş, Fırat Plastik A.Ş vb.) uzman öğretim elemanı, laboratuar ve staj gibi destekler sağlanmaktadır
UZGÖRÜ VE ÖNGÜRÜMÜZVARLIK NEDENİMİZT.C. Devleti.
Öğrencilerimiz, Mezunlarımız.
Öğretim kadromuzun sürekli gelişimi donanım ve laboratuar açısından en üst düzeye ulaşmak.
Eğitim ve öğretim programlarımız ile sanayi kuruluşlarına kaliteli ara eleman yetiştiren bir yüksekokul olmak.
Amacımız; sadece öğrencilerimize değil; bulunduğumuz çevrenin sosyal - kültürel gelişimine de katkıda bulunmaktır.
DEĞERLERİMİZTüm çalışmalarımızda önceliği kaliteye veririz.
Öğrencilerimiz, mezunlarımız ve akademisyenlerimizle iletişimimiz süreklidir.
Bu iletişimde kişiler ve fikirler saygı görmelidir. Sevgi ve saygı esastır.
Bilimsel ahlaka, bilimsel gelişmeye ve dayanışmaya öncelik verilir.
Meslek yüksekokulumuzun gelişiminin, akademisyen ve yönetim kadrosunun sürekli gelişimine bağlı olduğuna inanır ve bu yönde çaba gösteririz.
Bunun yanında öğrencinin ve sanayinin beklentileri doğrultusunda eğitim programlarımızı iyileştirmeyi hedefleriz.
HEDEFLERİMİZİlk beş yıl içinde; sanayi - meslek yüksekokulu ilişkilerini geliştirerek öğretimin pratik yönünden zenginleştirilmesi ve öğrencilerimizin iş olanaklarının artırılması.
Meslek yüksekokulumuz bünyesine sanayi kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda yeni programlar ilave etmek.
İkinci beş yıl içinde; meslek yüksekokul mezunlarımızın sanayi kuruluşlarının ara eleman seçiminde ilk tercihi haline gelmesini sağlamaktır.
STRATEJİMİZToplam kalite yönetimini meslek yüksekokulumuzda uygulamaktır
ÖĞRENCİ DESTEK HİZMETLERİSağlık Hizmetleri: KOU Mediko Sosyal'de karşılanıyor.Gerektiğinde başka hastaneye sevk edilebiliyor.
Barınma: Öğrenciler barınma ihtiyaçlarını, özel yurtlar, devlet yurtları ve belde içerisinde bulunan kiralık konutlardan ve prefabrik konutlardan sağlamaktadır.
Beslenme: Meslek Yüksekokulumuzun öğrenci yemekhanesi ve öğrenci kantini bulunmaktadır.
Ulaşım: Meslek Yüksekokulumuz, İzmit Şehir Merkezine 8 km uzaklıkta olup, ulaşım Köseköy Belediyesi Halk Otobüsleri ile sağlanmaktadır. Ayrıca Meslek Yüksekokulumuz yakınında istasyon bulunduğundan demir yolu ile de okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir.
Bölümler :Bilgisayar Tek. ve Prog.
Biyomedikal Cih. Tek.
Lastik Plastik Tek.
Kimya
Fermantasyon
Makine Resim Konst.
Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Köseköy Meslek Yüksek Okulu
Eser tanıtım amaçlı yayınlanmaktadır!
Telif sahibinin talep etmesi durumunda sitemizden kaldırılacaktır.
Eserin İçeriğinden sitemiz sorumlu değildir