Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara etiket takvim giris kayit
  KoCaELiGeNcLiK.CoM  > Kocaeli Kent Yaşımı & Rehberi > Kocaeli Üniversitesi > Fakülteler > Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Kocaeli Etkinliklerine Bilet Hediye Ediyoruz

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi

Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 237
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi  (Okunma Sayısı 237 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
06 Ocak 2008, 12:48:44
Profil Bilgileri
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
kocaeli-genclik@hotmail.com
Uyarı Puanı:
%0
« :»

KoCaELiGeNcLiK Söylüyor...
GENEL BİLGİLER
Kocaeli üniversitesi ıletişim Fakültesi, geleceğin mesleği iletişim alanında büyük başarılara imza atacak bireysel yetenek ve nitelikleri zengin, kültürel birikimi toplumsal olguları kolaylıkla yorumlayabilecek, duyarlı, bireysel ve toplumsal haklara saygılı, vizyonu geniş, teknik bilgi donanımını sürekli geliştirme eğilimine sahip iletişimciler yetiştirmeyi hedefliyor.

Eğitim dili Türkçe olan fakültemizde, yabancı dil derslerinin YÖK tarafından uygun görülen ders saati çerçevesinde yapılmasının yanı sıra, yabancı dil konusuna eğilimi ve merakı olan öğrencilere de bölümde danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Fakültemiz bünyesinde eğitim veren 3 bölümde öğretim, gereksinimlere yanıt verebilecek teknik altyapısı ve nitelikli öğretim elemanları ile sürdürülüyor. Bu amaçla fakültemizde paket program ve projeler için çekim ve uygulama amaçlı iki adet Televizyon stüdyosu, iki adet kurgu odası, bir adet Radyo Uygulama Stüdyosu; öğrencilerimizin habercilik ve medya deneyimi kazanmaları amacıyla kurulan Haber Ajansı Uygulama birimi, Gazete Hazırlık Birimi; proje ve uygulama çalışmalarını yürütmek üzere Reklamcılık Atölyesi, Halkla İlişkiler Atölyesi ve Görsel İLetişim Tasarımı Atölyesi; yayın hazırlık ve baskı birimi; kullanılacak görsel malzemenin hazırlanacağı ve temel fotoğraf bilgisini uygulamaya yönelik fotoğraf laboratuvarı; bilgisayar kullanma alışkanlığı edindirmek ve bireysel kullanımı desteklemek amacına yönelik olarak iki adet PC ve bir adet MAC laboratuvarı; öğrencilerimizin internet erişimi ve araştırmalarında kullanmaları için Internet Cafe ve iki adet teknik sınıf bulunuyor.

Teknik cihaz altyapısı da gün geçtikçe genişleyen fakültemizde öğrencilerin ihtiyaç duyabilecekleri teknik malzemelerin hazır bulundurulmasına ilişkin çalışmalar da sürdürülüyor. Bu amaçla öğrencilerimizin habercilik deneyimi kazanma eğitimleri sırasında kullanılmak üzere sayısal ve mekanik fotoğraf makinaları, ses kayıt cihazları, kameralar, ışık düzenekleri, kurgu ve montaj setleri gibi olanaklar da mevcut.

Modern donanıma sahip fakülte binasmız, toplam 16 adet derslik, uygulama birimleri ve personel odaları ile birlikte 5500 metrekare alan ile öğrencilerimizin ferah bir ortamda eğitim görmelerine olanak tanıyor.

2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren İngilizce Hazırlık eğitiminin de müfredata eklendiği fakültemiz, 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci alacak olan Reklamcılık ve Görsel İletişim Tasarımı bölümleriyle daha geniş bir öğrenci potansiyeline hitap edecek

Kısaca Tarihçe

YERİMİZ
Kocaeli Üniversitesi İletşiim Fakültesi 1997 yılında kurulmuş, 1998-1999 Eğitim ve Öğretim Yılında öğrenci kabulüne başlamıştır.

Fakültemiz kurulduğu yıl, Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi karşısında bulunan ve halen psikolojik danışma merkezinin faaliyetlmerini yürttüğü binada hizmete başlamıştır. 1998 - 1999 Eğitim Öğretim yılından itibaren ise Hereke Yerleşkesi'nde faaliyetlerini sürdürmüştür. 2004 yılı Haziran ayında Umuttepe Yerleşkesi'nde hazırlanan modern binasına taşınan fakültemiz, 2004-2005 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle 5400 metrekare alanda toplam 1005 öğrenci ve 40 akademik personel ile çalışmalarını yürütmektedir.

DEKANLARIMIZ
Fakültenin kurucu dekanı, İletişim Fakültesi Dekanlığı'na 15 Aralık 1997 tarihinde atanan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu'dur. Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu'nun 16 Kasım 1998 tarihinde görevinden ayrılmasının ardından, dekanlık görevine vekaleten Prof. Dr. Şermin Tekinalp atanmıştır. Tekinalp, bir ay süreyle dekanlık görevini vekaleten sürdürmüştür. Tekinalp, bu süre içerisinde Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Radyo-Televizyon-Sinema Bölümlerine ilk Bölüm Başkanı atamalarını yapmıştır.

Prof. Dr. Şermin Tekinalp'in ardından dekanlık görevine 23 Aralık 1998 yılında vekaleten, 17 Şubat 1999 yılında ise asaleten Prof. Dr. Hamdi Yılmaz atanmıştır. Bir buçuk yıl kadar bu görevi yürüten Yılmaz, 2000 yılının Haziran ayında Hukuk Fakültesine asaleten dekan olarak atanmış, İletişim Fakültesi Dekanlığı'na ise 21 Temmuz 2000'de Prof. Dr. Şermin Tekinalp asaleten atanmıştır.

Tekinalp'in 3 yıllık görev süresinin tamamlanmasının ardından, halen bu görevi yürüten Prof. Dr. Hasret Çomak, 11 Temmuz 2003'te İletişim Fakültesi Dekanlık görevine atanmış, 22 Temmuz 2003 yılında da fiilen göreve başlamıştır.

Prof. Dr. Hasret Çomak'ın Kasım 2005'te İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine atanmasının ardından Prof. Dr. Hülya Yengin, 22 Kasım 2005 tarihinde dekanlık görevine asaleten atanmış ve halen sürdürmektedir

Bölümler
|Gazetecilik Bölümü |
|Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü |
|Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü | 
|Görsel İletişim Tasarımı Bölümü |
|Reklamcılık Bölümü | 

Kaynak: Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi
KocaeliGenclik.Com
Robot Moderatör
Bağımlı Genç
*
Üye No: 9999
Karma 9999
View Profile
Offline Aktif
Aktiflik

Deneyim

Seviye

Kötü İtibar
Re: Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi
« Posted on: 03 Aralık 2008, 00:51:31 »

uyari

giris  kayit
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi kocaelinde, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi izmitde, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi kocaelispor, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi körfez, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi kou, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi kocaeli üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi izmit üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi resimleri, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi videoları, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi videosu, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi derince, gebze, saraybahçe, bekirpaşa
||| GoogleTagged |||

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

..:: Bu Konularda İlginizi Çekebilir ::..

Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 151 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:21:42
Yazar: KoCaELiGeNcLiK
Kocaeli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 252 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:28:27
Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 190 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:31:49
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 139 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:37:22
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülteler KoCaELiGeNcLiK 0 289 Son Mesaj 06 Ocak 2008, 12:41:33
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi