KURULUŞ, YAPILANMA ve YERLEŞİM Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1997 yılında kurularak 1997-1998 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Arslanbey Kampüsü' nde öğretime başlamıştır. 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Hereke Kampüsü' ne taşınmış ve Sümerbank Lojmanlarının onarılması ile kazanılan binaları kullanmaya başlamıştır. 2002-2003 Öğretim yılından itibaren yapısı değişen fakültenin bölümleri Plastik Sanatlar, Fotoğraf ve Grafik Sanatları, İç Mimarlık ve Müzik halini almıştır. 2005 -2006 öğretim yılı sonunda İç Mimarlık bölümü başka bir fakülteye nakledilmiştir. Bu bölümlere 2004 yılından itibaren Sahne Sanatları Bölümü eklenmiştir.
İzmit'e 30 km, İstanbul'a 70 km uzaklıkta olan Hereke Yerleşkesi'nde 4868 m2 kapalı, 2000 m2 açık olmak üzere toplam 6868 m2 alana sahip olan fakültede 4 uygulama atölyesi, 14 derslik ve atölye, 2 fotoğraf stüdyosu, 4 karanlık oda, 2 bilgisayar laboratuarı, 1 konferans salonu ve 1 kütüphanenin yanı sıra müzik bölümüne ait 24 bireysel derslik bulunmaktadır.
Fakültede öğrenci kulübünün gerçekleştirdiği çeşitli spor ve sanat etkinlikleri, geziler vb. çalışmalarla sosyal yaşam zenginleştirilmekte, ayrıca öğrencilere burs komisyonunca sağlanan bursların yanı sıra çeşitli kuruluşlar da burs vermektedir.
LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Plastik Sanatlar - Sanatta Yeterlilik Programı
Plastik Sanatlar - Yüksek Lisans Programı
Müzik - Yüksek Lisans Programı
KAMPUS YERİ VE ALANI (ULAŞIM)Fakültemizin bulunduğu Hereke Yerleşkesi'ne ulaşım; belediye otobüsleri ve özel halk midibüsleri yanında, Haydarpaşa-Adapazarı arasında çalışan trenler ve Hereke-Karamürsel arasında sefer yapan vapurlarla sağlanmaktadır.

İzmit'e 30 km, İstanbul'a 70 km uzaklıkta olan Hereke Yerleşkesi'nde 4868 m2 kapalı, 2000 m2 açık olmak üzere toplam 6868 m2 alana sahip olan fakültede 4 uygulama atölyesi, 14 derslik ve atölye, 2 fotoğraf stüdyosu, 4 karanlık oda, 2 bilgisayar laboratuarı, 1 konferans salonu ve 1 kütüphanenin yanı sıra müzik bölümüne ait 24 bireysel derslik bulunmaktadır.
Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi