Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara etiket takvim giris kayit
  KoCaELiGeNcLiK.CoM  > Kocaeli Kent Yaşımı & Rehberi > Kocaeli Üniversitesi > Meslek Yüksekokullar > Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Kocaeli Etkinliklerine Bilet Hediye Ediyoruz

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı

Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu

Cevaplar 3
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 1232
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu  (Okunma Sayısı 1232 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
13 Ocak 2008, 22:59:18
Profil Bilgileri
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
kocaeli-genclik@hotmail.com
Uyarı Puanı:
%0
« :»

KoCaELiGeNcLiK Söylüyor...
Genel Bilgi

Gebze Meslek Yüksekokulu, Gebze bölgesi Sanayi yoğunluğu ve istihdam ihtiyacı olan teknik elemanların sanayi’nin ihtiyaçları doğrultusunda karşılanması ve bu amaçla "Sanayi-Üniversite" eğitim işbirliğinin gerçekleşmesi amacıyla 2000 yılında Kocaeli Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Kuruluş amacına uygun olarak eğitim, teknik ağırlıklı olarak planlanmış ancak, gerek yöre ihtiyaçları ve gerekse Ülkemiz personel ihtiyaçları gözönünde tutularak İktisadi ve İdari Programlar Bölümü de eğitim programlarına dahil edilmiştir. Gebze Meslek Yüksekokulu, 6 eğitim öğretim programı ile 2001-2002 eğitim öğretim yılında 183 öğrenci ile faaliyete başlamıştır. 2006-2007 eğitim öğretim yılı itibarı ile 544’ü kız ve 1579’u erkek olmak üzere toplam 2123 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. 2007 yılında 5. dönem mezunlarımız, yöre sanayisinde, İstanbul ve çevresinde ve diğer illerde Okul yönetiminin de katkılarıyla çok hızlı iş bulmakta ve nitelikli tekniker/uzman personel olarak iş hayatına katılmaktadırlar. Gebze Meslek Yüksekokulunun sahip olduğu önemli bir olgu, öğrenci potansiyenin yüksek olmasıdır. Bu nedenle okulumuzdan mezun öğrenciler, yöre ve Ülkemizde bir çok sektörde hızlı istihdam imkanına kavuşmaktadır.
Öğrenci potansiyelinin yüksek olmasının önemli nedenlerinden biri, İstanbul ve Kocaeli illerine neredeyse eşit mesafede olması ve Üniversitemizin diğer birimlerine nazaran konumu gereği İstanbul ilinden daha fazla öğrenci çekebilmesidir. Gebze Meslek Yüksekokulu, Çayırova beldesine bağlı bölge ve Çayırova Belediyesine ait arazi içersinde Milli Eğitim Bakanlığına ait, ancak 1995 yılından beri kullanılamayan bir binada eğitim hizmeti vermektedir. Üniversitemizin Çayırova ve Gebze yöresinde mevcut potansiyeli istihdama çevirme yolundaki kararlı politikası, Meslek Yüksekokulumuzun güncel öğrenci sayısının yukarıda verilen rakamlara ulaşmasına neden olmuştur. Diğer yandan Okulumuzda mevcut programların istihdamı sağlayabilecek niteliğe (Ülkemizde az bulunur veya hiç bulunmaması gibi) sahip olması en önemli şartlardan birisidir. Gebze Meslek Yüksekokulu binaya ait fiziki şartların yeterli olmamasına ve eğitim için ayrılan ödeneklerin kısıtlı olmasına karşın öncelikle yöre sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim programları planlamış, bu konuda en tecrübeli personeli bir araya getirmiş ve teknik-pratik çalışma koşullarının güçlendirilmesi amacıyla gerek Yurtdışı ve gerekse Yurtiçi bağlantılar sayesinde halen kullanılan teçhizatı Okul imkanlarına eklemiştir.

Eğitim Programları

Okulumuz ön lisans eğitimi veren bir birimdir, bu itibar ile eğitim süresi tüm programlarda iki yıl (dört yarıyıl) dır. Teknik Programlar Bölümünde 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere ders programlarında yapılan bir düzenleme ile ders ağırlıkları teorik derslerden pratik derslere doğru değiştirilmiş ve bu şekilde öğrencilerin okulumuzda laboratuvar imkanlarını kullanarak daha fazla pratik uygulama yapmaları sağlanmıştır. İktisadi ve idari programlar bölümü için de yine uygulama ağırlıklı ders dağılımı ve yükleri dikkate alınarak ders programları güncelleştirilmiştir.

Teknik Programlar Bölümü
Mekatronik
Metalografi ve Malzeme Muayenesi
Makina
Endüstriyel Elektronik
Endüstriyel Kalıpçılık

İktisadi ve İdari Programlar Bölümü
İnsan Kaynakları
Muhasebe
Uluslararası Ticaret
Büro Yönetimi ve Sekreterlik
Borsa ve Finans

Ulaşım
Gebze Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu Gebze'ye ulaşım İzmit ve İstanbul yönünden geliş durumuna göre değişmektedir. İstanbul yönünden geliş için Gebze Harem Minübüsleri ile Gebze'ye gelmek ve Gebze Belediyesi Önünden Üniversite yazılı otobüsler ile aktarma yapmak en uygun yoldur. Özel araba ile geliş için ise TEM üzerinden Çayırova çıkışından çıktıktan sonra GOSB yönüne doğru giderek Mutlukent üzerinden okulumuza ulaşmak en uygun yoldur.
İzmit tarafından geliş için ise Gebze-İzmit minübüsleri ile Gebze'ye gelmek ve yine yukarıda verildiği gibi Gebze Belediyesi Önünden Üniversite yazılı otobüsler ile aktarma yapmak en uygun yoldur. İzmit tarafından geliş için ise yukarıda verilen krokinin kullanılması en uygun ulaşım yoludur.

Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu
KocaeliGenclik.Com
Robot Moderatör
Bağımlı Genç
*
Üye No: 9999
Karma 9999
View Profile
Offline Aktif
Aktiflik

Deneyim

Seviye

Kötü İtibar
Re: Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu
« Posted on: 03 Aralık 2008, 00:22:25 »

uyari

giris  kayit
Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu kocaelinde, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu izmitde, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu kocaelispor, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu körfez, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu kou, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu kocaeli üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu izmit üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu resimleri, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu videoları, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu videosu, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu derince, gebze, saraybahçe, bekirpaşa
27 Eylül 2008, 18:06:36
Profil Bilgileri
GeNc Üye
*
Üye No: 14090
Karma 0

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

SELİMEKİNCİ Söylüyor...
MERHABA 65 DOĞUMLU VE BU YIL ÜNİVERSİTEYE GİRMİŞ METELOGRAFİ VE MALZEME TESTİ BÖLÜMÜNÜ TUTTURMUŞ BİRYİM AMA NASIL BAŞARILI OLUR BİLMİYORUM
30 Eylül 2008, 12:28:30
Profil Bilgileri
GeNc Üye
*
Üye No: 13185
Karma 0

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #2 :»

curt cobeın Söylüyor...
abi çok geç kalmışsın ya Grin bence yaş pek sorun değil bizim sınıfta babam yaşında amca bakın amca diyorum bi amcamız var ve ondan öğreneceğimiz çok şey var bence yaşmış 2yıllıkmış bunları dert etmeyip sadece derse odaklanmak lazım başarılı olunca zaten insanın kendine güveni daha çok artıyo umarım herkez için herşey güzel olur başarılar başarının sırrını bende çözemedim o konuda bende yardımcı olamıycam sanırım Shocked
01 Ekim 2008, 23:33:47
Profil Bilgileri
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
kocaeli-genclik@hotmail.com
Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #3 :»

KoCaELiGeNcLiK Söylüyor...
Bilinçli ve doğru çalışma. Bizim belirlediğimiz değil işinde prosyonel olmuş kişilerin bizlere özel ders çalışma tekniklerine uyarak.  Cool
||| GoogleTagged |||

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

..:: Bu Konularda İlginizi Çekebilir ::..

Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 650 Son Mesaj 09 Ocak 2008, 20:42:27
Yazar: KoCaELiGeNcLiK
Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 390 Son Mesaj 09 Ocak 2008, 20:45:09
Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 446 Son Mesaj 09 Ocak 2008, 20:47:38
Kocaeli Üniversitesi Hereke Ö.İ.Uzunyol Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar « 1 2 » KoCaELiGeNcLiK 17 3618 Son Mesaj 30 Eylül 2008, 12:20:38
Yazar: curt cobeın
Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 1 483 Son Mesaj 08 Nisan 2008, 15:46:00
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi