TARİHÇEMeslek Yüksekokulumuzun binası Dünya ve Olimpiyat şampiyonumuz aynı zamanda bir eğitim gönüllüsü olan Gazanfer Bilge Tarafından finansmanı sağlanarak yapılmıştır.
Meslek Yüksekokulumuz eğitim-öğretim faaliyetlerine 2005-2006 öğretim Yılında başlamıştır, Şu anda aynı yerdeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu binasında hizmet vermektedir. Temeli atılan ve 2006-2007 öğretim yılında tamamlanması planlanan yeni okulumuzun 5000 öğrenciye hizmet verecek şekilde projelendirilmiştir.
Şu anda Su Ürünleri Programı (I ve II öğretim), İşletme Programı, Halkla İlişkiler Programı ve Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı olmak üzere dört bölüm faaliyet göstermektedir. 2006-2007 yılında yukarıdaki programlardan İşletme, Halkla İlişkiler ve Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programlarının ikinci öğretimlerinin faaliyete geçirilmesi ve Muhasebe programının açılması planlanmıştır.
Okulumuzun nitelikli akademik personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yine Rektörlüğümüzün ve Üniversite Yönetiminin destekleri sonucu akademik ilan yolu ile yeterli sayıda akademik personel alımı gerçekleştirilmiştir. Şu anda okulumuzun akademik personel sayısı 8 olup, Üniversite içi görevlendirmelerde göz önüne alındığında toplam 15’dir. Okulumuz kadrosunda 5 idari personel görev yapmaktadır.
Okulumuzda 2005-2006 öğretim yılında dört bölümde toplam 329 öğrenci eğitim görmektedir. 2006-2007 yılında ise planlanan Bölümlerin faaliyete geçmesi ile birlikte öğrenci sayımız 700 olacaktır.
Okulumuzun 2005-2006 eğitim yılında Hizmet verdiği Gazanfer Bilge Spor Yüksek Okulu Binası
[/b]
Bölümler - Su Ürünleri
- Halkla İlişkiler
- Büro Yönetimi ve Sekreterlik
-İşletme
-Muhasebe
ULAŞIM Okulumuz Karamürsel Kavak mevkii Gazanfer Bilge mahallesindedir. Kocaeli ili şehir merkezine 40 Km. Yalova ili şehir merkezine 20 Km. Bursa ili şehir merkezine 110 Km. uzaklıktadır. İstanbul İlinden Karayolu ve deniz yolu (Yalova Topçular ile Kartal, Bostancı ve Yenikapı arasında hızlı feribot ve arabalı vapuru ile) ulaşım mevcuttur bu hatlara ilişkin tarife aşağıda sunulmuştur.
Kocaeli İlinden Karamürsel İlçesine tarifeli olarak (sabah 06- aksam 24 arasında 10 dakikada bir servis) kara ulaşımı mevcuttur. ayrıca Kocaeli Karamürsel arsında tarifeli (Kocaeli Belediyesi Deniz otobüsü tarifesi aşağıda sunulmuştur) deniz otobüsü seferi vardır.
Karamürsel merkezinden Gazanfer Bilge Mahallesine karşılıklı olarak 15 dakikada bir tarifeli sefer yapılmaktadır.Kocaeli ili ve Hereke ilçesi ile Karamürsel arasında tarifeli deniz otobüsü seferleri mevcuttur.
İstanbul ile Karamürsel arasında alternatif ulaşım güzergahları şunlardır.
- Şehirler Arası Otobüsler
- İstanbul Hereke Demiryolu Bağlantısı (Adapazarı Ekspresi) ve Hereke'den deniz otobüsü bağlantısı ile Karamürsel
- İstanbul Belediyesi Denizcilik işletmeleri (Yalova Topçular- Yeni Kapı, Yalova Topçular- Bostancı, Yalova Topçular-Kartal). Yalova Topçular ile Gazanfer Bilge Mahallesi arasında tarifeli seferler mevcuttur.
Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu
Eser tanıtım amaçlı yayınlanmaktadır!
Telif sahibinin talep etmesi durumunda sitemizden kaldırılacaktır.
Eserin İçeriğinden sitemiz sorumlu değildir