GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
Uyarı Puanı:
 %0
|
 |
« :» |
|
Bölümler İlköğretim Eğitim Bilimleri Fen - Mat Alanlar Eğit.(Ort. Öğr.) Sosyal Alanlar Eğit.(Ort. Öğr.) Güzel Sanatlar Eğitimi Yabancı Diller Eğitimi Türkçe Eğitimi BÖTE
Üniversite Adaylarına Sevgili Adaylar, fakültemiz, üniversitenin toplumsal değişimin itici gücü olduğundan hareketle, eğitim ve öğretim alanındaki en son gelişmeleri takip ederek, çağın gerektirdiği güncel bilgilerle donanmış öğretmeler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, cumhuriyetimizin temel değerlerini benimseyen, çağdaş, laik ve sosyal hukuk devleti idealini özümseyen, demokrasiye inanmış öğretmenler yetiştirmeyi kendisine görev edinmiştir.
Fakültemizde, ilköğretim alanında lisans, ortaöğretim alanında tezsiz yüksek lisans (öğretmenlik formasyonu), eğitim bilimleri alanında ise yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim verilmektedir. Ayrıca çeşitli alanlarda bilimsel araştırmalar yapılmakta, okullara ve diğer kurumlara danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilmektedir.
Fakültemizde halen, Okulöncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği alanlarında dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. 2007-2008 Öğretim yılından itibaren Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalında lisans eğitimine başlanacaktır. Bu alanlardan Okulöncesi ve Türkçe Öğretmenliği ve PDR dışındakilerin ikinci öğretim programları da yürütülmektedir.
Mezunlarımız, MEB'e bağlı devlet okulları, özel okullar ve dershanelerde iş olanağına sahiptirler. Ayrıca lisansüstü eğitime devam etmek ve akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımıza da fakültemiz değişik bölümlerde olanaklar sunmaktadır. Fakültemiz, öğretim elemanlarının yetkinliği, teknolojik donanımı ve sosyal olanaklar bakımından da üniversite adaylarının beklentilerini karşılayacak düzeydedir. Çağdaş bir üniversitede, iyi bir eğitim hedefleyen adaylar için fakültemiz, doğru bir tercih olacaktır. Sevgilerimle... Prof. Dr. Servettin BİLİR KOU Eğitim Fakültesi Dekanı
Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi (06 Ocak 2008)
|