Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara etiket takvim giris kayit
  KoCaELiGeNcLiK.CoM  > Kocaeli Kent Yaşımı & Rehberi > Kocaeli Üniversitesi > Yüksekokullar > Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Kocaeli Etkinliklerine Bilet Hediye Ediyoruz

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı

Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu

Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 919
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu  (Okunma Sayısı 919 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
09 Ocak 2008, 20:51:06
Profil Bilgileri
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
kocaeli-genclik@hotmail.com
Uyarı Puanı:
%0
« :»

KoCaELiGeNcLiK Söylüyor...
GENEL BİLGİLER 
Yüksekokulumuz Bakanlar Kurulu’nun 08 Eylül 2005 tarihli Resmi Gazete’deki 2005/9291 sayılı kararı ile eğitim ve öğretimine başlamıştır. 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde Konaklama İşletmeciliği bölümüne ek kontenjan ile ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Halen bir bölüm ile eğitim-öğretim faaliyetini Kocaeli il sınırlarında bulunan Derbent Beldesi’nde sürdürmektedir.

Yüksekokulumuz Derbent Meslek Yüksekokulu ve Derbent Uygulama Otelinin bulunduğu alanda öğretimine başlamıştır. Derbent, Kocaeli merkezine 18 km olup sürekli çalışan minibüslerle ve Haydarpaşa-Sakarya arası banliyö trenleriyle ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca İstanbul’dan gelen öğrenciler için özel servis olanakları da bulunmaktadır. Beldede yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenciler için Belediye’ce işletilen bir yurt ve özel işletmeciler tarafından hizmete açılmış konaklama alanları mevcuttur. İsteyen öğrenciler için kiralık konut temin etme olanakları da bulunmaktadır.

Yüksekokul geniş bir alana kurulmuş olup, öğrencilere için tenis, voleybol, basketbol ve diğer aktivitelere yönelik sosyal olanaklar bulunmaktadır. Öğle ve akşam yemekleri için bir öğrenci yemekhanesi ve sabah 08.30 ile akşam 21.30 saatleri arasında hizmet veren bir öğrenci kafeteryası bulunmaktadır. Ayrıca belde merkezinde öğrencilerin yiyecek gereksinimlerini karşılayabilecekleri farklı niteliklerde tesisler de mevcuttur.

MİSYON, VİZYON VE HEDEFLERİMİZ 
Misyon/Vizyon/Değerler
Misyonumuz
Yüksekokulumuzun temel amacı, turizm sektörünün ve özellikle nitelikli konaklama işletmelerinin gereksinimine uygun donanım ve niteliklere sahip orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır.
Vizyonumuz
Yüksekokulumuzu, turizm işletmeciliği /konaklama işletmeciliği) eğitim ve öğretiminde sektör tarafından tercih edilen ve sektörün beklentileriyle paralel, ulusal ve uluslararası alanda adını duyuracak bir eğitim kurumu haline getirebilmektir.
Değerlerimiz
AÇIKLAYICI OLMA : Bilinmeyen veya merak edilen tüm konularda,  ilgili çevrelere gerekli bilgiyi sağlamak, mevcut bilgiyi paylaşmak
ORTAK HAREKET : Yüksekokulun amaç ve ilkelerini uygulamak, ileriye taşımak ve gerektiğinde iyileştirmek için, tüm grupların ortak hareket noktasında buluşması ve ortak amaç için ortak kararlar almak ve uygulamak
GELİŞİM VE DEĞİŞİME AÇIK OLMA : Yapılan işin en iyisini yapmak, nitelik çizgisini sürekli ileriye taşımaya gayret etmek, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelere yüksekokulumuzun  mevcut olanaklarını uyarlamak
BİRLİK VE BERABERLİK : Yüksekokulun menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket etmek
SEVGİ VE SAYGI :  Yüksekokul çatısı altında bulunan her kesimin birbirine karşı hoşgörü sınırları içerisinde hareket etmesi, sevgiyi bir prensip olarak değerlendirmesi ve davranışlarda saygıyı unutmaması
YARATICI OLMA :  Öğretim elemanları ve öğrencilerin bireysel fikir ve yaklaşımlarına değer verme, yeni görüş ve fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlama
ADİL OLMA  :  İlgili yönetmelik ve hukuk çerçevesinde, başarıları takdir etme, olumsuz hareket ve davranışlar için gereken işlemleri yerine getirme
DOĞRULUK: Verilecek bilgi ve fikirlerde dürüst olmak, her alanda ve her konuda dürüst olmayı ilke haline getirmek ve bunu ileriye taşımak
ETİK KURALLARA UYMA  : Yönetmelikteki kuralları yerine getirme, çalışma disiplinini kaybetmeme, kurumsal ve evrensel etik değerlere sahip çıkma ve onları sürekli yaşatmak
ÇALIŞMAK  :  Her zaman daha iyisinin olabileceğini göz ardı etmeksizin sürekli çalışmak
Hedefler
- Yüksekokulun nitelikli bir binaya kavuşmasını sağlamak ve gerekli tüm donanımlara sahip olması için mevcut olanaklardan en yüksek fayda sağlayacak biçimde yararlanmak,
- Halen boş olan akademik kadroların ideal biçimde oluşturulmasını sağlamak ve bu kadrodan en iyi biçimde yararlanacak çalışma ortamını hazırlamak,
- Başta bilgisayar ve yabancı dil olmak üzere sektör beklentilerine uygun ve yeterli laboratuar olanaklarını oluşturmak,
- Kısa zaman içerisinde “Konaklama İşletmeciliği” bölümünün II. Öğretimini ve “Seyahat İşletmeciliği Bölümü”nü açmak için girişimlerde bulunmak,
- Kısa zaman içerisinde yüksekokulun ev sahipliğinde bir turizm sempozyumu düzenlemek ve bunu uluslar arası niteliğe kavuşturabilmek için gerekli ön hazırlıkları yapmak,
- Yüksekokulumuzun öğretim elemanı ve öğrencileri için sosyal faaliyetler düzenlemek veya bu faaliyetler için gereken olanakları sağlamak
- Sektör temsilcileri ile farklı ortamlarda bir araya gelmek ve sunulan ile beklenenler arasında karşılaştırma yapmak, gerekli iyileştirme ve güncellemeleri gerçekleştirmek
- Uygulama oteli aracılığı ile, öğrencilerin sektör bilgileriyle beraber yöneticilik deneyimlerini de sağlamalarına zemin hazırlamak ve bunu başarmak
- Türkiye’deki benzer okullar arasında üst sıralara çıkmak için, başta eğitim ve öğretim kalitesi olmak üzere tüm etkenleri titizlikle ele almak ve değerlendirmek.

Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu
KocaeliGenclik.Com
Robot Moderatör
Bağımlı Genç
*
Üye No: 9999
Karma 9999
View Profile
Offline Aktif
Aktiflik

Deneyim

Seviye

Kötü İtibar
Re: Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu
« Posted on: 03 Aralık 2008, 00:20:23 »

uyari

giris  kayit
Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu kocaelinde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu izmitde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu kocaelispor, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu körfez, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu kou, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu kocaeli üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu izmit üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu resimleri, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu videoları, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu videosu, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu derince, gebze, saraybahçe, bekirpaşa
||| GoogleTagged |||

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

..:: Bu Konularda İlginizi Çekebilir ::..

Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 748 Son Mesaj 10 Ocak 2008, 22:02:19
Yazar: KoCaELiGeNcLiK
Kocaeli Üniversitesi Derbent Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 1 1474 Son Mesaj 27 Eylül 2008, 21:48:48
Yazar: kocamaniso
Kocaeli Üniversitesi İhsaniye Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 3 507 Son Mesaj 01 Ekim 2008, 20:34:22
Yazar: curt cobeın
Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 1 2081 Son Mesaj 16 Ekim 2008, 19:42:10
Yazar: göcebe umut
Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Meslek Yüksekokullar KoCaELiGeNcLiK 0 732 Son Mesaj 25 Ocak 2008, 16:14:27
Yazar: KoCaELiGeNcLiK
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi