GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
Uyarı Puanı:
 %0
|
 |
« :» |
|
GENEL BİLGİLER Yüksekokulumuz Bakanlar Kurulu’nun 08 Eylül 2005 tarihli Resmi Gazete’deki 2005/9291 sayılı kararı ile eğitim ve öğretimine başlamıştır. 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde Konaklama İşletmeciliği bölümüne ek kontenjan ile ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Halen bir bölüm ile eğitim-öğretim faaliyetini Kocaeli il sınırlarında bulunan Derbent Beldesi’nde sürdürmektedir.
Yüksekokulumuz Derbent Meslek Yüksekokulu ve Derbent Uygulama Otelinin bulunduğu alanda öğretimine başlamıştır. Derbent, Kocaeli merkezine 18 km olup sürekli çalışan minibüslerle ve Haydarpaşa-Sakarya arası banliyö trenleriyle ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca İstanbul’dan gelen öğrenciler için özel servis olanakları da bulunmaktadır. Beldede yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenciler için Belediye’ce işletilen bir yurt ve özel işletmeciler tarafından hizmete açılmış konaklama alanları mevcuttur. İsteyen öğrenciler için kiralık konut temin etme olanakları da bulunmaktadır.
Yüksekokul geniş bir alana kurulmuş olup, öğrencilere için tenis, voleybol, basketbol ve diğer aktivitelere yönelik sosyal olanaklar bulunmaktadır. Öğle ve akşam yemekleri için bir öğrenci yemekhanesi ve sabah 08.30 ile akşam 21.30 saatleri arasında hizmet veren bir öğrenci kafeteryası bulunmaktadır. Ayrıca belde merkezinde öğrencilerin yiyecek gereksinimlerini karşılayabilecekleri farklı niteliklerde tesisler de mevcuttur.
MİSYON, VİZYON VE HEDEFLERİMİZ Misyon/Vizyon/Değerler Misyonumuz Yüksekokulumuzun temel amacı, turizm sektörünün ve özellikle nitelikli konaklama işletmelerinin gereksinimine uygun donanım ve niteliklere sahip orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır. Vizyonumuz Yüksekokulumuzu, turizm işletmeciliği /konaklama işletmeciliği) eğitim ve öğretiminde sektör tarafından tercih edilen ve sektörün beklentileriyle paralel, ulusal ve uluslararası alanda adını duyuracak bir eğitim kurumu haline getirebilmektir. Değerlerimiz AÇIKLAYICI OLMA : Bilinmeyen veya merak edilen tüm konularda, ilgili çevrelere gerekli bilgiyi sağlamak, mevcut bilgiyi paylaşmak ORTAK HAREKET : Yüksekokulun amaç ve ilkelerini uygulamak, ileriye taşımak ve gerektiğinde iyileştirmek için, tüm grupların ortak hareket noktasında buluşması ve ortak amaç için ortak kararlar almak ve uygulamak GELİŞİM VE DEĞİŞİME AÇIK OLMA : Yapılan işin en iyisini yapmak, nitelik çizgisini sürekli ileriye taşımaya gayret etmek, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelere yüksekokulumuzun mevcut olanaklarını uyarlamak BİRLİK VE BERABERLİK : Yüksekokulun menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket etmek SEVGİ VE SAYGI : Yüksekokul çatısı altında bulunan her kesimin birbirine karşı hoşgörü sınırları içerisinde hareket etmesi, sevgiyi bir prensip olarak değerlendirmesi ve davranışlarda saygıyı unutmaması YARATICI OLMA : Öğretim elemanları ve öğrencilerin bireysel fikir ve yaklaşımlarına değer verme, yeni görüş ve fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlama ADİL OLMA : İlgili yönetmelik ve hukuk çerçevesinde, başarıları takdir etme, olumsuz hareket ve davranışlar için gereken işlemleri yerine getirme DOĞRULUK: Verilecek bilgi ve fikirlerde dürüst olmak, her alanda ve her konuda dürüst olmayı ilke haline getirmek ve bunu ileriye taşımak ETİK KURALLARA UYMA : Yönetmelikteki kuralları yerine getirme, çalışma disiplinini kaybetmeme, kurumsal ve evrensel etik değerlere sahip çıkma ve onları sürekli yaşatmak ÇALIŞMAK : Her zaman daha iyisinin olabileceğini göz ardı etmeksizin sürekli çalışmak Hedefler - Yüksekokulun nitelikli bir binaya kavuşmasını sağlamak ve gerekli tüm donanımlara sahip olması için mevcut olanaklardan en yüksek fayda sağlayacak biçimde yararlanmak, - Halen boş olan akademik kadroların ideal biçimde oluşturulmasını sağlamak ve bu kadrodan en iyi biçimde yararlanacak çalışma ortamını hazırlamak, - Başta bilgisayar ve yabancı dil olmak üzere sektör beklentilerine uygun ve yeterli laboratuar olanaklarını oluşturmak, - Kısa zaman içerisinde “Konaklama İşletmeciliği” bölümünün II. Öğretimini ve “Seyahat İşletmeciliği Bölümü”nü açmak için girişimlerde bulunmak, - Kısa zaman içerisinde yüksekokulun ev sahipliğinde bir turizm sempozyumu düzenlemek ve bunu uluslar arası niteliğe kavuşturabilmek için gerekli ön hazırlıkları yapmak, - Yüksekokulumuzun öğretim elemanı ve öğrencileri için sosyal faaliyetler düzenlemek veya bu faaliyetler için gereken olanakları sağlamak - Sektör temsilcileri ile farklı ortamlarda bir araya gelmek ve sunulan ile beklenenler arasında karşılaştırma yapmak, gerekli iyileştirme ve güncellemeleri gerçekleştirmek - Uygulama oteli aracılığı ile, öğrencilerin sektör bilgileriyle beraber yöneticilik deneyimlerini de sağlamalarına zemin hazırlamak ve bunu başarmak - Türkiye’deki benzer okullar arasında üst sıralara çıkmak için, başta eğitim ve öğretim kalitesi olmak üzere tüm etkenleri titizlikle ele almak ve değerlendirmek. Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu
|