GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
Uyarı Puanı:
 %0
|
 |
« :» |
|
Öğrenim Dili: Türkçe Yerleşimi: Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı, Turizm ve Otelcilik Programı ağırlıklı Derbent Meslek Yüksekokulu Izmit iline 18 km mesafede Programlar:
Turizm Otelcilik I.Öğretim (Kontenjan: 150)
Turizm Otelcilik II.Öğretim (Kontenjan :130)
Turizm Rehberliği (Kontenjani:50)
Seyahat İşletmeciliği (Kontenjani:50)
Seyahat İşletmeciliği II. Öğretim (Kontenjani:50) Eğitim Süresi: 2 yıllık eğitim Toplam Akademik Personel Sayısı:16 -Dağılım: Pror. Dr.1 adet, Y. Doç.Dr. 4 adet, Öğretim Görevlisi: 8 adet Okutman:2 adet, Uzman 1 Adet Toplam Öğrenci Sayisi: Toplam : 818, Kız:402, Erkek:416 Kayıt Şartları: Diploma aslı Nufus Cüzdan Sureti İkametgah ÖSYM kimlik belgesi ÖSYM Sınav Sonuç belgesi 12 adet vesikalık fotoğraf Öğrenim harcı Makbuzu.
SOSYAL
Sosyal ve kültürel etkinlikler : Öğrenciler arasında sporun yaygınlaştırılması amacı ile Futbol takımları oluşturulmuş ve sınıflar arası futbol müsabakaları yapılmaktadır.
Spor Tesisleri ve Faaliyetler : Yüksekokulumuza 50 metre mesafede Derbent beldesinde futbol sahası bulunmaktadır. Ayrıca okulumuz binası içinde bir basket, voleybol ve tenis kortu yapılmaktadır.
Öğr.Kulüpleri ve Faaliyet alanları : Öğrenciler arasında yararlı kulüplerin oluşması için gerekli katkı yapılmaktadır.
PROGRAMLAR
Turizm Otelcilik I - II. Öğretim
ÖSYM kodu :- Eğitim süresi :2 Yatay/Dikey Geçiş Koşulları : 1. Not ortalaması en az % 65 olması, 2. Disiplin cezası alınmamış olması, 3.Alttan dersin olmaması, 4. Yüksekokulun Yatay Geçiş kontenjanına dahil olmak, 5. En az üçüncü yarıyıl öğrencisi olmak
Turizm Rehberliği
ÖSYM kodu : - Eğitim süresi :2 Yatay/Dikey Geçiş Koşulları : 1. Not ortalaması en az % 65 olması, 2. Disiplin cezası alınmamş olması, 3.Alttan dersin olmaması, 4. Yüksekokulun Yatay Geçiş kontenjanına dahil olmak, 5. En az üçüncü yarıyıl öğrencisi olmak
Turizm ve Seyahat İşletmeciliği
ÖSYM kodu : - Eğitim süresi :2 Yatay/Dikey Geçiş Koşulları : 1. Not ortalaması en az % 65 olması, 2. Disiplin cezası alınmamş olması, 3.Alttan dersin olmaması, 4. Yüksekokul'un Yatay Geçiş kontenjanına dahil olmak, 5. En az üçüncü yarıyıl öğrencisi olmak EĞİTİM VE ARAŞTIRMA OLANAKLARI
Bilgisayar Laboratuvarları : Yüksekokulun Bilgisayar Laboratuvarında halen 25 adet Bilgisayar mevcuttur. Mesleğe yönelik olarak Bilgisayar uygulamalar yapılmaktadır.
Yabancı Dil Laboratuvarı: Dil eğitimine katkı sağlaması amacı ile bilgisayar ve Video destekli ingilizce pratikleri yapılmaktadır.
Servis Uygulamaları Laboratuvarı: Servis Laboratuvarı 1 adet bar, 10 adet servis masası ve diğer malzemeler ile donatılmıştır.
Uygulama Mutfağı: Mutfak Yönetimi Programında olan öğrencilerin uygulama alanları olan uygulama mutfağı 8 adet ocak ve mutfak gereçleri ile donatılmıştır.
Kütüphaneler: Çalışma odası olarak değerlendirilen salonda öğrencilere mevcut kitaplar ve Internet donanımlı bilgisayar ile hizmet verilmektedir.
Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Derbent Meslek Yüksek Okulu
|