Meslek yüksekokulumuz; sanat teknolojileri alanlarında yapılan sanatsal çalışmalarda sanatçının yanı sıra uygulamacı teknik ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere 2003 yılında kurulmuş olup, 2006 yılında Değirmendere'deki yeni yerleşkesine taşınmıştır.
*Cam - Seramik Programı
Tanıtım:Ülkemizde günümüz şartlarına uygun olarak gelişen teknoloji paralelinde cam ve seramik alanında yapılan sanatsal uygulamalar, dekorasyon ve restorasyon çalışmalarında sanatçının yanı sıra uygulamacı teknik ara elemana da ihtiyaç duyulmaktadır. Cam-Seramik Programı bu ihtiyacı karşılamak üzere kurulmuştur. Mezunlar Cam-Seramik Teknikeri ünvanıyla mezun olacaklardır.
Atölye ve Laboratuvarlar1-SERAMİK ATÖLYESİ:
a- Teknoloji Laboratuarı
b- Alçı Model Atölyesi
c- Çamur Hazırlama+Şekillendirme Bölümü
d- Dekor Pişirme Bölümü
2-CAM ATÖLYESİ
3-TEMEL SANAT VE TASARIM ATÖLYESİ
4- BİLGİSAYAR LABORATUVARI
*Uygulamalı Takı Teknolojileri
Tanıtım:Program, ülkemizde günümüz şartlarına uygun olarak gelişen teknoloji paralelinde ihtiyaç duyulan ara eleman gereksinimini karşılamak üzere açılmıştır. Öğrenciler programdan Takı Teknikeri ünvanıyla mezun olacaklardır.
Takı Teknikeri; Takı ürünlerinin üretimini yürüten kişidir. Programdan mezun olan öğrenciler kuyumculuk ve takı alanında yapılan sanatsal uygulamalarda kuyumcu atölyelerinde, fabrikalarda, kuyumcu atölyelerinde vitrin kuyumcusu olarak, diş protez ve gözlük çerçevesi yapım atölyelerinde ara eleman olarak çalışabileceklerdir. Programdan mezun olan öğrenciler bilgisayar ortamında modelleme ve kıymetli madenleri çeşitli kalıplar kullanarak ateşte eritme, eritilen kıymetli madenleri çeşitli kalıp teknikleri ile şekillendirme, döküm ve kaynak işlemini gerçekleştirir. Parçaları birleştirme takıların cila ve parlatma işlemi değerli taşları takılara mıhlama ve takı tamiri gibi konularda yeterli mesleki bilgilere sahip olacaklardır
Atölye ve Laboratuvarlar1- TEMEL SANAT EĞİTİMİ VE TASARIM ATÖLYESİ
2- DÖKÜM VE TESVİYE ATÖLYESİ
3- UYGULAMA ATÖLYESİ
4- BİLGİSAYAR LABORATUVARI
Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Değirmenedere ALİ ÖZBAY Meslek Yüksek Okulu
Eser tanıtım amaçlı yayınlanmaktadır!
Telif sahibinin talep etmesi durumunda sitemizden kaldırılacaktır.
Eserin İçeriğinden sitemiz sorumlu değildir