TARİHÇEAsım kocabıyık Kültür eğitim vakfı tarafından kurulan okulumuzda, ilk olarak 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Yapı donatım teknolojisi(tesisat) proğramı ile öğretime başlanmıştır. 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren gelişen imkanlar doğrultusunda inşaat ve makine proğramları ile eğitim ve öğretime devam edilmekte olup, her üç proğramlarında I.ve II.Öğretim (gece) proğramları mevcuttur.
VİZYONUMUZAtatürk ilke ve inkilaplarina, devletine ve milletine sahip çikan, görev ve sorumlulugunu en üst seviyede tutan ve göreviyle ilgili olarak yapmasi gereken islerde dürüstlügünü hiç kaybetmeyecek ve bu özelligini daima etrafina karsi bir onur abidesi olarak gösterecek kisiler yetistirmektir.
MAKiNA LABORATUARIMakine ve Yapı Donatım Teknolojisi programlarında öğrenim gören tekniker adaylarına gerekli olacak pratik uygulama ve beceriyi kazandırabilecek kapasiteye sahip bir makine laboratuarı mevcuttur. Halen yapılanması sürdürülen laboratuarda bulunan makine ve teçhizatlar şunlardır: Elektrik ark kaynağı Yapabilmek için gerekli tüm teçhizat (kaynak makineleri, kaynak trafosu, kaynak maskeleri v.s.), gaz altı kaynak makinesi ve takımı, oksijen kaynağı ve aparatları, polietilen boru kaynak makinesi, brülör alev boyu ölçme ve test cihazı, bakır boru havşa takımı, lehim takımları, 1 adet hava kompresörü ve boya takımı, boru pafta takımı, taşlama ve kesme motoru, matkap, el breyzi, bilumum ölçme aletleri (kumpas, mikrometre v.s.).
BİLGİSAYAR LABORATUVARI (UYGULAMA SALONU)Bilgisayar laboratuvarında, donanım olarak son derece yeni, ağa ve internete bağlı 26 adet COMPAQ marka bilgisayarla dersler yapılmakta ve öğrenciler ders saati dışında da laboratuvardan yararlanabilmektedir.
KONFERANS SALONU170 kişi kapasiteli konferans salonunda bulunan bilgisayar ve video projeksiyon aleti ile görüntüyü perdeye düşürmek suretiyle, tüm izleyicilerin konuyu daha iyi anlayabilmeleri sağlanmaktadır.
PROGRAMLAR İNŞAAT
DOĞALGAZ, ISITMA VE SIHHİ TESİSAT TEKNOLOJİSİ
MAKİNE
HAFTALIK DERS PROGRAMI
GÖREV DAĞILIMI VE KOMİSYONLAR
DERSLERLE İLGİLİ FAYDALI BİLGİLER
Kaynak:Kocaeli Üniversitesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu