İzmit Rehabilitasyon Merkezi ( İ R E M ) Marmara 1999 depremi sonrasında, İzmit’in önemli bir yerleşim merkezi olan Yahya Kaptan’da, FTR ile ilgili yeni bir yapılanma başlatılmış; Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Metro Group, Amerikan gönüllü sağlık kuruluşu Project Hope, İzmit Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile İzmit Rehabilitasyon Merkezi (İREM) kurulmuş ve 2002 yılı itibari ile tamamen kliniğimize devredilmiştir.
İREM kurulduğu günden beri sürekli gelişim içinde olmuştur. Önceleri 900 m2’lik bir kullanım alanı bulunan İREM’de FTR polikliniği, erişkin ve pediyatrik jimnazyumu, tüm ortez ve protez gereksinimlerinin üretilebildiği bir atölye, fizyoterapi ünitesi, iş ve uğraşı terapisi ünitesi, donanımlı eğitim ve konsey salonları bulunmakta idi.
İREM’de üretilen projeler doğrultusunda, kısa sürede yeni rehabilitasyon üniteleri ve uygulamaları geliştirilmiştir. 600 m2 kullanım alanı olan ayrı bir “Pediyatrik Rehabilitasyon Ünitesi” İREM’in hemen yanında inşa edilmiş ve bu ünite İREM’le birleştirilmiştir. Başta serebral palsi ve spina bifida olmak üzere pediyatrik hastalıkların rehabilitasyonu bu merkezde yürütülmektedir.
İREM’de ayrıca ülkemizdeki ilklerden olan “Yutkunma Rehabilitasyonu”, “Konuşma Rehabilitasyonu”, “Kardiyak Rehabilitasyon” üniteleri de kurulmuş olup, verilen hizmetler her geçen gün artarak devam etmektedir. Özellikle yutkunma ve konuşma rehabilitasyonu hizmetlerinden yararlanmak amacıyla, İstanbul ve diğer çevre illerden de hastalar başvurmaktadırlar. Bir başka kurulan birimimiz ise “El Rehabilitasyonu Ünitesi” olup konuyla ilgili büyük bir gereksinim karşılanmaktadır.
Kaynak: Kocaeli Üniversitesi Yahya Kaptan Meslek Yüksek Okulu
Eser tanıtım amaçlı yayınlanmaktadır!
Telif sahibinin talep etmesi durumunda sitemizden kaldırılacaktır.
Eserin İçeriğinden sitemiz sorumlu değildir