Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara etiket takvim giris kayit
  KoCaELiGeNcLiK.CoM  > Kocaeli Kent Yaşımı & Rehberi > Kocaeli Üniversitesi > Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı

Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı

Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 82
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı  (Okunma Sayısı 82 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Mart 2008, 15:46:26
Profil Bilgileri
« :»

ali__can Söylüyor...

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ‘Son Dönem Anayasa Değişiklikleri’ konulu konferans dün gerçekleştirildi. Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen konferansa Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Süheyl Batum konuşmacı olarak katıldı.
Konferansta Batum konuşmasına başlamadan önce Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından basın bildirisi okundu. ‘Türkiye’nin gerçek gündemi türban mıdır?’ cümlesiyle son bulan basın bildirisinde hükümetin laiklik politikası ve Vakıflar Kanunu eleştiriliyordu.

Anayasacılık hareketlerini tarihten örneklerle açıklayan Batum, anayasayı iktidarın dokunamayacağı bir alan yaratan, kişisel hak ve özgürlükleri güvence altına alan toplumsal bir sözleşme olarak niteledi.  Anayasaların evrensel, her demokrasi için olmazsa olmaz temel ilkeleri olduğunu belirten Batum, bunun yanında her ülkenin kendine özgü olan çatışma alanlarına çözüm oluşturacak noktaları barındırması gerektiğini ifade etti. Hükümetin anayasa taslağını kimin yaptığını ve nasıl yapıldığını kamuoyuna duyurmadan yapmasını eleştiren Batum, hazırlanan bu taslakta hukuk devleti olma ilkesinin bulunmadığını belirtti. Batum, ‘Hukuk devleti olmanın en önemli özelliği bağımsız yargı denetiminin mevcut olmasıdır. Oysa ki bu taslak Anayasa Mahkemesi üzerindeki baskıyı arttırıyor.’ dedi. Bu taslağın Anayasa Mahkemesi’nin 17 üyesinden 9’unun iktidar partisi tarafından seçilmesini öngördüğünü sözlerine ekledi.

‘Demokrasi için evrensel ilkeler mutlaka sağlanmalıdır.’
Barolar Birliği olarak geçen yıl hazırlamış oldukları taslağın iktidar tarafından bir tepki anayasası olarak nitelendirilerek kabul edilmediğini söyleyen Batum, demokrasi rejiminde olması gereken evrensel  ilkeleri sıraladı. Batum, ‘Demokrasi için yalnızca seçim yeterli değildir. Siyasal katılımın gerçekleştirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alınması, ideolojik ve kuvvetler ayrılığından kaynaklanan çoğulculuk ilkesinin var olması ve Anayasa yargısını da içeren hukukun üstünlüğünün sağlanması gereklidir.’ dedi.
Türban konusundaki anayasa değişikliklerine de değinen Batum, anayasa değişikliği ile serbest bırakılmak istenen türbanın yasayla sınırlandırılamayacağını söyledi. Ayrıca Batum, ‘Eğer türbanı bir özgürlük olarak görüyorsanız bir formül getirin ve bunu üniversiteli kız öğrencilerin özgürlüğü için olduğunu ispat edin, kabul edelim’ şeklinde konuştu.
Anayasa Mahkemesi’nin bu değişikliği iptal edeceğini belirten Batum, Türkiye’nin bu kadar birikimi varken daha çağdaş, daha demokratik, daha laik, daha sosyal ve daha fazla hukukun üstünlüğüne dayalı bir anayasa yapabileceklerini ifade etti.

Konferansın sonunda Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zehra Gönül Balkır ve Kocaeli Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Hüseyin Munyar tarafından teşekkür plaketi sunuldu.
KocaeliGenclik.Com
Robot Moderatör
Bağımlı Genç
*
Üye No: 9999
Karma 9999
View Profile
Offline Aktif
Aktiflik

Deneyim

Seviye

Kötü İtibar
Re: Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı
« Posted on: 01 Aralık 2008, 22:17:20 »

uyari

giris  kayit
Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı kocaelinde, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı izmitde, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı kocaelispor, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı körfez, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı kou, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı kocaeli üniversitesi, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı izmit üniversitesi, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı resimleri, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı videoları, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı videosu, Hukukçular son dönem anayasa değişikliklerini tartıştı derince, gebze, saraybahçe, bekirpaşa
||| GoogleTagged |||

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi