30 May 2008
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK’in Çayırova’da açtığı sergide yapılacak çalışmaları anlattı. Çayırova’ya oyun grupları, çocuk parkları ve yürüyüş yolları yapmak istediklerini belirten Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Faruk Taşçı’dan yer bulmasını istedi.
KURSLAR, BULUNMAZ FIRSAT
KO-MEM kursiyerlerinin eserlerinden oluşan sergiye, Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Faruk Taşçı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dire Başkanı M. Sait Karaçorlu ile AK Parti Gebze İlçe Başkanı M. Ali Okur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kursiyerler adına konuşan Zehra Karaarslan, kursların kendileri için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi. KO-MEK kurslarını açık öğretim okulları olarak gördüğünü söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Çayırova’nın derslik bakımından kötü bir durumda bulunduğunu belirterek, ilçeye 9 yeni okulun yapılacağını dile getirdi.

BAŞKAN YER İSTEDİ
Serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, büyük bir başarı elde edildiğini anlattı. Çayırova’ya her türlü hizmeti getirmeye çalıştıklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Çayırova çağdaş bir yer haline gelsin diye çalışıyoruz. Buraya çocuk oyun alanları yapmak, belirli yerlere spor aletleri koymak, yürüyüş yolları oluşturmak istiyoruz. Belediye başkanımızdan bunun için bize yer göstermesini istiyorum. Küçük büyük fark etmez, yeter ki bunlar için yer belirlensin. Çayırova’ya bunları en kısa sürede yapacağız” dedi.
KO-MEK YAZAN PASTAYI KESTİ
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, açılış kurdelesini birlikte kesti. Daha sonra 16 farklı branşta 900 kursiyerin eserlerinin yer aldığı yerel sergi gezildi.
Fatih Caddesi’ndeki kurs merkezinde açılan sergiyi gezen protokol üyelerine, bağlama ve gitar kursu öğrencileri tarafından müzik ziyafeti verildi. Başkan Karaosmanoğlu, üzerinde KO-MEK yazan ve kursiyerler tarafından yapılan pastayı kesti. Sergiyi gezenler, kursiyerlerin eserlerini oldukça beğendi.
Devamini Oku