İzmit Kocaeli Forum
23 Mayıs 2012, 19:18:21 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: BÜYÜKŞEHİR, KARAMÜRSEL’İN TAMAMINI PLANLADI  (Okunma Sayısı 982 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
audio-technica
Sistem Robotu
Süper Moderator
BaĞıMLı GeNc
*

Karma 21248
Çevrimdışı Çevrimdışı

KoCaELiGenCLiK.CoM

kocaeli-genclik@hotmail.com Yakında+İnş. Kullanmıyorum
Site
« : 07 Nisan 2008, 11:39:30 »

6 Apr 2008

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, kentin geleceğini kurtarmak için yaptığı imar çalışmalarında, Karamürsel ilçesinin nüfusu 170 bin varsayarak, 1/5.000’lik imar planlarını hazırladı. Yapılan planlar, Karamürsel Belediyesi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı.

KENTİN GELECEĞİ KURTULUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğal kaynakları koruma altına almak, kentin geleceğini planlamak için başlattığı çalışmalarla, önce 1/25.000 nazım imar planlarını yaptı. Kocaeli’ni Gölcük-Karamürsel, İzmit merkez, Kandıra, Derince-Körfez ve Gebze bölgesi olarak 5 bölgeye ayıran Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, sanayi, tarım ve konut alanlarının belirlenerek, betonlaşmayı önlemek için ilçelerin 1/5.000’lik imar planlarını tek tek hazırlayıp, hayata geçiriyor. Yapılan çalışma sayesinde, ilçelerde çarpık ve plansız yapılaşmanın da önüne geçiliyor.

KARAMÜRSEL’E PLANLAR TANITILDI

Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel için yapılan 1/5.000’lik imar çalışmalarını tamamladı. İlçenin 170 bin nüfuslu olacağı dikkate alınarak hazırlanan imar planları, Karamürsel heyetine tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yapılan tanıtım toplantısında, ana taşıyıcı arter olarak D-130 Karayolu’nu esas alındığı, buna göre kamulaştırılacak alanların belirlendiği, kavşak düzenlemelerinin yapıldığı ifade edildi. 170 bin nüfusun ise maksimum nüfus olarak hesaplandığına dikkat çekildi.

KONUT ALANLARINA DOKUNULMADI

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri, taslak planlarını yaparken, konut alanı olarak planlanan alanların dolu veya boş olmasına bakılmaksızın, yine konut alanı olarak gösterildiğini ifade etti. Tamamlanan imar planlarına göre D-130 Karayolu’nun deniz tarafında kalan kısmının ticaret alanı olarak planlandığı, sahil kesimine organize sanayi alanı konulmadığını dile getirdi. Planlar hakkında bilgi sahibi olan Karamürsel Belediyesi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları, vatandaşları bilgilendirecek. Daha sonra askıya çıkacak olan planlara itiraz edecek olanlar için süre verilecek.

Devamini Oku

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!