Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa yardim ara etiket takvim giris kayit
  KoCaELiGeNcLiK.CoM  > Kocaeli Kent Yaşımı & Rehberi > Kocaeli Etkinlikleri > Sinema > Bereketli Topraklar Üzerinde
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı

Bereketli Topraklar Üzerinde

Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 33
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Bereketli Topraklar Üzerinde  (Okunma Sayısı 33 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
23 Mayıs 2008, 18:05:28
Profil Bilgileri
GeNcLiK KuRuCuSu
BaĞıMLı GeNc
*
Üye No: 1
Karma 270
кαℓвтєη ѕσяυηℓυ
kocaeli-genclik@hotmail.com
Uyarı Puanı:
%0
« :»

KoCaELiGeNcLiK Söylüyor...
Türü :Dram
Yılı :1979
Yönetmen :Erden Kıral
Oyuncular :Yaman Okay, Erkan Yücel, Tuncel Kurtiz, Nur Sürer
Gösterildiği Yerler:
Outlet :12:00  14:15  16:30  18:45  21:00
Film Hakkında:
Erden Kıral’ın, 1978-1979 yılları arasında çekimini tamamladığı, sıkıyönetim tarafından yasaklanan ve bilinmeyen kişiler tarafından çalınan filmi Bereketli Topraklar Üzerinde, 28 yıl sonra İstanbul Film Festivali’nde gösteriminin hemen ardından şimdi de sinemalarda seyirciyle buluşuyor… Orhan Kemal’in eserinden sinemaya uyarlanan filmde Çukurova’da zor koşullar içinde yaşam savaşı veren üç arkadaşın öyküsü anlatılıyor…
Filmin film gibi macerası:
Bereketli Topraklar Üzerinde‘nin başlı başına bir başka filme konu olacak öyküsü, birbirinden ilginç maceralarla dolu. 1980’de 12 Eylül darbesi nedeniyle düzenlenmeyen Altın Portakal Film Festivali’nin ardından, film 1981 yılında en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu (Yaman Okay) ödüllerini alır. Ancak en iyi film ödülü, daha sonra filmin muzır olduğu gerekçesiyle geri alınır. Kararı protesto eden Kıral, en iyi yönetmen ödülü’nü almayı reddeder.
Film, başta gösterim izni almasına karşın, Adana Sıkıyönetim Komutanlığı’nca yasaklanır ve yine 1981’de Avrupa’da en iyi film seçilmesine karşın, yönetmen sıkıyönetim nedeniyle ödülü almaya gidemez. Kıral, yıllar sonra Paris’e giderek ödülü alabilecektir. Bu sırada, filmin negatif kopyasının tutulduğu depodan çalınır. Avrupa da dahil olmak üzere her yerde filmi arayan Kırla’ın çabaları sonuçsuz kalır. Yıllar sonra, filmin negatiflerinin İsviçre’de bir stüdyoda olduğunu haber alan bir yakını sayesinde filmin izi bulunur. Filmin hakları, bazıları filmin oyuncusu da olan 7 ortağa ait. Bu ortakların üçü İsveç’te yaşıyor. Filmin negatifini kaçırıp yıllarca saklayanların da, bu ortaklar olduğu sanılıyor.
Filmin İsviçre’de bulunan negatifini, para vererek geri alan Erden Kıral, “Bu duruma sevineyim mi, üzüleyim mi bilemiyorum, şaşkınlık içindeyim. Bir yandan da seviniyorum. Çocuğuma ve yakınlarıma, ‘benden sonra bu filmi mutlaka bulun ve gösterin’ demiştim. Şimdi ele geçirdik” diyor ve ekliyor: “28 yıl sonra çocuğumu bulmuş gibiyim”.
Öte yandan, filmin çekimleri de apayrı bir macera. Çukurova’nın deltalarında gerçekleştirilen çekimler sırasında, ıslak pirinç tarlalarında çalışan ekip tuhaf böcekler tarafından ısırılmış. Daha sonra yaraya dönüşen bu ısırıklar, 5-6 yıl boyunca geçmemiş. Zorlu koşullarda gerçekleştirilen filmin çekimleri sırasında, ekibin parası bitince seti terk eden işçilerin yerine filmin oyuncuları set işçisi olarak çalışmış. Parasızlık nedeniyle haftalıkları dahi ödenemeyen oyuncular, filmi sahiplenmiş ve eşleri dahi, kollarındaki bilezikleri satarak filme destek olmuşlar.
Erden Kıral, “bu film sevgiyle yapılmıştır” diyor ve ekliyor: “Filmin anlattığı kadar, çekerken yaşadıklarımız benim için çok önemlidir.” Filmin oyuncularından Erkan Yücel, Yaman Okay, Osman Alyanak, Özcan Özgür ve Kaplan Tarsuslu gibi birçok isim, bugün aramızda değil. Yönetmen Erden Kıral, “o güzel insanlar” diye andığı bu isimlerin beyazperdede tekrar anılacak olmalarından da çok memnun...

KocaeliGenclik.Com
Robot Moderatör
Bağımlı Genç
*
Üye No: 9999
Karma 9999
View Profile
Offline Aktif
Aktiflik

Deneyim

Seviye

Kötü İtibar
Re: Bereketli Topraklar Üzerinde
« Posted on: 21 Kasım 2008, 00:42:21 »

uyari

giris  kayit
Bereketli Topraklar Üzerinde kocaelinde, Bereketli Topraklar Üzerinde izmitde, Bereketli Topraklar Üzerinde kocaelispor, Bereketli Topraklar Üzerinde körfez, Bereketli Topraklar Üzerinde kou, Bereketli Topraklar Üzerinde kocaeli üniversitesi, Bereketli Topraklar Üzerinde izmit üniversitesi, Bereketli Topraklar Üzerinde resimleri, Bereketli Topraklar Üzerinde videoları, Bereketli Topraklar Üzerinde videosu, Bereketli Topraklar Üzerinde derince, gebze, saraybahçe, bekirpaşa
||| GoogleTagged |||

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer:  

..:: Bu Konularda İlginizi Çekebilir ::..

Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Blu-ray üzerinde gelen ilk müzik albümü Bilim & Teknoloji Forum_Robotu 0 3 Son Mesaj 31 Mayıs 2008, 13:47:41
Yazar: Forum_Robotu
Midori: MS, Windows varisi üzerinde çalışıyor Bilim & Teknoloji Forum_Robotu 0 2 Son Mesaj 04 Temmuz 2008, 10:39:02
Türkiye, petrol taşının üzerinde oturuyor! Ekonomi Borsa Forum_Robotu 0 1 Son Mesaj 14 Temmuz 2008, 14:10:03
Wii'nin sağlık üzerinde nasıl bir etkisi var? Bilim & Teknoloji Forum_Robotu 0 5 Son Mesaj 19 Temmuz 2008, 19:53:20
playlinux ile windows oyunlarını linux üzerinde oynayın Oyun Dowloand Forum_Robotu 0 13 Son Mesaj 20 Temmuz 2008, 14:32:24
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi