26 May 2008
Kocaeli Büyükşehir Belediye bünyesinde ücretsiz olarak insanları meslek sahibi yapan KO-MEK kursiyerlerinin bir yıl süreyle yaptıkları eserler, düzenlenen sergilerle vatandaşa tanıtılıyor. Bahçecik’te düzenlenen serginin açılış töreni adeta şölene döndü.
SANAT AŞKINI ARTIRDI
KO-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerden oluşan serginin Bahçecik’te yapılan açılışı törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Açılış törenine Bahçecik Belediye Başkanı Doğan Erol, Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Said Karaçorlu katıldı.
Kursiyerler adına konuşma yapan Erdinç Sever, 40 yıldan beri bastırdığı sanat dürtüsünü KO-MEK’in yeniden ortaya çıkardığını dile getirerek, sebep olanlara teşekkür etti.
KO-MEK EĞİTİM PROJESİDİR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Said Karaçorlu, KO-MEK’i üzerinde akademisyenlerin bile düşünmesi gereken bir eğitim projesi olarak tanımladı. İnsanları kahve köşelerinden alıp, meslek sahibi yaptıklarını, kadınları boş otururken, ev ekonomisine katkı sağlayacak duruma getirdiklerini hatırlatan Karaçorlu, “Herkesin bu projeye sahip çıkması, destek vermesi gerekmektedir. Bugün 70 bin insan bu projeden yararlanmışsa, yapılan hizmetin büyüklüğünü takdir etmek gerekir” dedi.
DOĞAN EROL’DAN EBRU SANATI
Yapılan konuşmaların ardından serginin kurdelesi kesilerek, serginin açılışı gerçekleştirildi. Bahçecik Belediye Başkanı Doğan Erol, sergide ebru sanatını merak edip, denemek istedi. Renk uyumunu yakalamakta zorlanan Başkan, bu işin öyle kolay olmadığını ifade etti. Sergiye katılanlara, Türk mutfağı kursiyerlerinin yaptığı birbirinden güzey yiyecekler ikram edildi.
Devamini Oku