Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Adapazarlı Ayla Konuk'a (53) oğlu Ercan Konuk'tan (25) karaciğer nakledildi.Kendisine üç sene önce hepatit C'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu söyleyen Konuk, "Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk teşhisin ardından tedavim devam etti. İlaçlardan sonuç alınamayınca doktorlarım, iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine EÜ Tıp Fakültesi'ne gelmeye karar verdik" dedi.
Son üç aydır tedavisinin burada devam ettiğini belirten Konuk, "Organ nakli gündeme geldiğinde ilk olarak oğlum Ercan'a tahlil yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakle karar verildi. Sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Annesi iyileşeceği için çok sevinçli olduğunu dile getiren Ercan Konuk da, "Tek isteğim, annemi sağlıklı görebilmek. Bir evlat için bundan daha büyük mutluluk olamaz" dedi. Nakil ameliyatı Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından yapıldı.